Ο Αύγουστος των κερδών για τον τουρισμό- Στο 90% η πληρότητα στα νησιά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού

 Ο Αύγουστος των κερδών για τον τουρισμό- Στο 90% η πληρότητα στα νησιά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού

Το 100% άγγιξαν οι πληρότητες στα πλοία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, ενώ υπολογίζεται πως αυτό το τριήμερο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά τουλάχιστον άλλες 70.000 ταξιδιώτες. Η αισιοδοξία του κόσμου του τουρισμού είναι μεγάλη για τον Αύγουστο, αφού η σεζόν άργησε εξαιτίας του καιρού αλλά και των πρόσφατων πυρκαγιών να αποφέρει καρπούς.

Το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας προβάλλουν τα ελληνικά νησιά, περιμένοντας να υποδεχτούν τους χιλιάδες ταξιδιώτες του Αυγούστου. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν και φέτος στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα.

Μόνο σήμερα αναχωρούν 24.000 ταξιδιώτες

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ χθες αναχώρησαν πάνω από 21.000 με 23 πλοία. Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για 70.000 ταξιδιώτες που θα μεταβούν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Τσιλίδης: “Αυτές τις μέρες όλοι οι προορισμοί θα περπατήσουν. Και ειδικά τον Αύγουστο”

Στο ερώτημα, αν η καταστροφική πυρκαγιά στην Ρόδο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφετινή τουριστική χρονιά συνολικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικά ο Αύγουστος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα. “Αυτές τις μέρες όλοι οι προορισμοί θα περπατήσουν. Και ειδικά τον Αύγουστο”, αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Ο χρόνος θα βοηθήσει να ξεπεραστούν πολλά θέματα που ενέσκηψαν, όπως και στις προηγούμενες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός”.

Σχετικά Άρθρα