Ελλάδα – Ουγγαρία: Το μεσημέρι το ιστορικό “ραντεβού”

 Ελλάδα – Ουγγαρία: Το μεσημέρι το ιστορικό “ραντεβού”

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το μεσημέρι στις 12:00 η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Ουγγαρία.

Έχοντας εξασφαλίσει το τρίτο της διαδοχικό μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αγωνιστεί για τον ξεκάθαρό της στόχο, που δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά και μάλιστα αναμετρήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα στην τελική φάση του World Cup όπου η Εθνική γνώρισε την ήττα με 4-6.

Πως έφτασαν οι δύο ομάδες στον τελικό

Τόσο η Ελλάδα και η Ουγγαρία κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους έχοντας το απόλυτο των τριών νικών. Έτσι, αμφότερες προκρίθηκαν στα προημιτελικά δίχως αγώνα.

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε του Μαυροβούνιου με το τρομερό γκολ του Σκουμπάκη με 10-9, ενώ η Ουγγαρία επικράτησε στο γκολ 13-12 των ΗΠΑ.

Στα ημιτελικά η Ελλάδα συνέτριψε την Σερβία με 13-7, ενώ οι Μαυάροι έκαναν την ανατροπή απέναντι στην Ισπανία και με τέρμα του Μάνχερτζ στο τελευταίο δευτερόλεπτο προκρίθηκαν στον τελικό.

Η πορεία της Ελλάδας μέχρι τον τελικό
Φάση ομίλων

Ελλάδα – Αυστραλία 13-9
Ελλάδα – Καζακστάν 18-2
Ελλάδα – ΗΠΑ 15-14
Προημιτελικά

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 10-9
Ημιτελικά

Ελλάδα – Σερβία 13-7
Η πορεία της Ουγγαρίας μέχρι τον τελικό
Φάση ομίλων

Ουγγαρία – Ιαπωνία 16-8
Ουγγαρία – Κροατία 12-10
Ουγγαρία – Αργεντινή 21-13
Προημιτελικά

Ουγγαρία – ΗΠΑ 13-12
Ημιτελικά

Ουγγαρία – Ισπανία 12-11

Σχετικά Άρθρα