Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στη Κέρκυρα – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στη Κεφαλονιά

 Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στη Κέρκυρα – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στη Κεφαλονιά

Οι συνεχείς ρίψεις των εναέριων μέσων έσβησαν και τις τελευταίες εστίες στην κατάφυτη, δύσβατη περιοχή πάνω από τους οικισμούς Αγ. Μαρτίνος και Λαύκη της βόρειας Κέρκυρας. Από το πρωί δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού για να περιορίσουν την έρπουσα φωτιά. Σύμφωνα με το σύστημα “Κοπέρνικος” οι πυρκαγιές στην Κέρκυρα, έχουν κάψει περισσότερα από 22.000 στρέμματα.

Οι ζημιές σε υποδομές και σπίτια είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της φωτιάς, η καταστροφή σε φυσικό κεφάλαιο είναι τεράστια και είναι η μεγαλύτερη που έχει ζήσει η Κέρκυρα εδώ και πολλές δεκαετίες. Ζημιές υπάρχουν και στα δίκτυα ύδρευσης και ενέργειας.

Πάνω από τρία στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιώνες έκαψε η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, στην περιοχή Τεμπλόνι της Κέρκυρας.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα. Νωρίτερα επιχείρησαν από αέρος 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σχετικά Άρθρα