Μητέρα Τοπαλούδη: Το μήνυμα στην κόρη της και η συγκινητική κίνηση (εικόνα)

 Μητέρα Τοπαλούδη: Το μήνυμα στην κόρη της και η συγκινητική κίνηση (εικόνα)

Μέσα από μία ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου εξέφρασε τον πόνο της για τον χαμό του παιδιού της, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή όταν δολοφονήθηκε από τους δύο γυναικοκτόνους, πριν από τεσσεράμισι χρόνια. Η μητέρα της Ελένης απευθύνεται στην ανάρτηση της στην ίδια της την κόρη που «ζει» ακόμα μέσα της και ανακοίνωσε την κίνησή της να δωρίσει βιβλία της στη δημοτική βιβλιοθήκη του Διδυμότειχου, τόπου καταγωγής του θύματος της στυγερής γυναικοκτονίας.

«Ελένη μου, 4 χρόνια και 8 μήνες πέρασαν από την απάνθρωπη δολοφονία σου», έγραψε στην αρχή της ανάρτησής της η Κούλα Αρμουτίδου, η μητέρα που έμεινε πίσω να παλεύει για τη (νομική και ηθική τουλάχιστον) δικαίωση που ήρθε για την Ελένη Τοπαλούδη με την καταδίκη των δύο δολοφόνων της για τις πράξεις τους.

«Μόνο πονος και ανείπωτη θλίψη κι ένα μεγάλο γιατί, γιατί, γιατί; Κοριτσάκι μου μικρό, εδώ και καιρό, στροβιλίζονταν διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου. Τι να κάνω; Πώς να το κάνω;», έγραψε στη συνέχεια για την κίνηση της δωρεάς που από καιρό είχε στο μυαλό της. «Πουλάκι μου, ξέρεις εσύ, στο σπίτι μας όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, μόνο βιβλία θα δεις. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μία δωρεά στη δανειστική βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου, κάποια από τα βιβλία σου. Όλα γράφουν το όνομά σου», έγραψε έπειτα η Κούλα Αρμουτίδου.

Τα αντικείμενα που μένουν πίσω. Πολλά ή λίγα παραμένουν βασανιστικά από τη μιά καθώς υπενθυμίζουν τον πόνο της απώλειας, αλλά και ανακουφιστικά παρόντα αφού υπενθυμίζουν ότι πριν την απώλεια υπήρχε μία ολόκληρη ευτυχισμένη ζωή που τα έφερε στο σπίτι μας. Τα αντικείμενα που μένουν πίσω, είναι κι αυτά ένα κεφάλαιο στο πένθος των ανθρώπων που χάνουν τους αγαπημένους τους από κοντά τους.

«Ξέρω ότι αν ζούσες θα το χαιρόσουν πολύ και θα το ευχαριστιόσουν. Σήμερα το πρωί τα χάρισα. Ελενίτσα μου, καλοσυνάτη, καλόψυχη μου, δοτικό μου πλασματάκι, η μαμά σου έκανε το ελάχιστο για την ιερή μνήμη σου. Και μόνο που ξέρω (ότι) πολλά από τα βιβλία τα επέλεξες εσύ, η χαρά μου και η ικανοποίησή μου είναι μεγάλη», σημείωσε η Κούλα Αρμουτίδου.

Η ίδια σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις της, σημειώνοντας «Έπεται συνέχεια». Παράλληλα ευχήθηκε στα παιδιά του Διδυμότειχου, τα βιβλία της Ελένης να τους ταξιδέψουν.

Σχετικά Άρθρα