ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις για Περιφερειάρχες – Δημάρχους – Τα ονόματα που ακούγονται

 ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις για Περιφερειάρχες – Δημάρχους – Τα ονόματα που ακούγονται

Σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει αύριο Παρασκευή θα “κλείσουν” οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση για τις περιφέρειες και τους δήμους, αφού δεν κατέληξε σε ολοκληρωμένη πρόταση η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 16.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ. Αυτά ενώ στις 30 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Ιδιαίτερη δυστοκία φαίνεται πώς καταγράφεται για τον υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας αφού τα προτεινόμενα πρόσωπα αυξάνονται αντί να μειώνονται και ήδη βρίσκονται στο τραπέζι 4 προτάσεις από δύο που ήταν αρχικά.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ αρχικά το πρόσωπο στο οποίο φαίνονταν να καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, προστέθηκε η πρόταση της «Ομπρέλας» που προκρίνει την υποψηφιότητα του Νίκου Φίλη. Ένα δίπολο που προφανώς απηχεί και τις αντίστοιχες πολιτικές προσεγγίσεις στα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συνολικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης από τον Νίκο Τεμπονέρα προτάθηκε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς. Μια πρόταση που έγινε σε συμβιβαστική λογική. Στο ίδιο πνεύμα φέρεται να προτάθηκε και η αρχιτέκτονας Όλγα Μπαλαούρα.

Όσον αφορά τις περιφέρειες δεδομένη πρέπει να θεωρείται για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη στον επι 29 χρόνια δήμαρχο Ρέντη-Νίκαιας, Γιώργο Ιωακειμίδη που έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Για την περιφέρεια του Ιονίου προκρίνεται η υποψηφιότητα του Θόδωρου Γαλιατσάτου, ενώ στην περιφέρεια της Ηπείρου πιθανότατα θα υποστηριχθεί ο Γιάννης Στέφος και στην Δυτική Μακεδονία η Γεωργία Ζεμπίλιαδου.

Για την Κρήτη η υποψηφιότητα που φαίνεται να καταγράφει σύγκλιση είναι αυτή του Σπύρου Δανέλλη ενώ αν και υπάρχουν διαφωνίες στην Στερεά θα υποστηριχθεί ο Απόστολος Γκλέτσος. Συζήτηση υπάρχει για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας όπου συζητείται το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίου που υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα