ΠΟΕΔΗΝ: Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών από τις φωτιές

 ΠΟΕΔΗΝ: Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών από τις φωτιές

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία εύχονται περαστικά στον 67χρονο από τη Τιθωρέα Φωκίδας που μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Λαμίας χθες το βράδυ. Ο εγκαυματίας διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκε στη Μονάδα του ΓΝ Γεννηματάς στην Αθήνα.
Εκφράζουν, επίσης, τη βαθιά τους λύπη για τους νεκρούς από τις φωτιές .

Η ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ για τη φωτιά κοντά στο Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο

«Με την έγκαιρη εκκένωση των περιοχών, δεν έχουμε πολίτες τραυματίες. Οι τραυματίες από τις φωτιές -πλην του διασωληνωμένου 67χρονου- είναι ευτυχώς ελαφρά και είναι  πυροσβέστες.

Το Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο κινδύνεψε χθες να καεί. Η φωτιά σταμάτησε μόλις 15 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Εκεί, ήταν όλο το προσωπικό και ο διοικητής της ΥΠΕ, με έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφορά του ΚΥ στην πόλη».

Ενημέρωση για νοσηλείες εγκαυματιών σε άλλα νοσοκομεία

·         Στο Νοσοκομείο της Ρόδου, νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα.

·         Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας. Ένας πυροσβέστης τραυματίας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

·         Στο Νοσοκομείο του Βόλου, νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα εκτός κινδύνου.

·         Το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, στο Κέντρο Υγείας Καρύστου, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και τα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν επισκέφθηκαν και έλαβαν πρώτες βοήθειες πυροσβέστες και πολίτες, με ελαφρά τραύματα. 

«Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων.

Εμείς, οι υγειονομικοί, για άλλη μια φορά, κάνουμε το χρέος μας! Η πολιτεία απέναντι μας όχι!», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα