Λαμία: Μήνυμα 112 για εκκένωση Αμφιθέας, Κόκκινων και Περίβλεπτου – Αίρεται ο κίνδυνος για 10 οικισμούς στη Ρόδο

 Λαμία: Μήνυμα 112 για εκκένωση Αμφιθέας, Κόκκινων και Περίβλεπτου – Αίρεται ο κίνδυνος για 10 οικισμούς στη Ρόδο

Συναγερμός σήμανε ξανά στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο βουνό προς το μέρος του ICE στη Λαμία στο πίσω μέρος του Αφανού. Λίγο πριν από τις 17.00, και υπό έντονους ανέμους που πνέουν αυτή την στιγμή υπήρξε αναζωπύρωση. Το μήνυμα του 112 ήχησε για τους κατοίκους της Αμφιθέας, Κόκκινων και Περίβλεπτου, που κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο για κατάσβεση σε δύσβατο σημείο όπου υπάρχουν πουρνάρια ενώ κλήθηκαν να κάνουν ρίψεις και τα πτητικά μέσα.

Εικόνα από την αναζωπύρωση:

Αίρεται ο κίνδυνος για 10 οικισμούς στη Ρόδο – Επιστρέφουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Το πρώτο θετικό νέο μετά από 10 ημέρες μάχης με τη φωτιά στη Ρόδο ήρθε σήμερα Πέμπτη (27.7.2023) το απόγευμα από το 112, το οποίο αναφέρει ότι αίρεται ο κίνδυνος για 10 οικισμούς και ότι οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους οικισμούς Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι της Ρόδου, οι οποίοι είχαν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς που καίει στο νησί εδώ και 10 ημέρες.

«Ενεργοποίηση 112, αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Μαλώνα, Χαράκι και Μάσσαρι από τις πυρκαγιές. Οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που ήχησε στη Ρόδο αρχικά.

Δείτε το νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Ρόδο:

Λίγη ώρα μετά, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των υπόλοιπων περιοχών για την άρση του κινδύνου λόγω της φωτιάς. Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και χθες για τις περιοχές Λίνδο, Κάλαθο και Πεύκους.

Σχετικά Άρθρα