“Κόλαση” όλη η χώρα: Αντιμέτωπες με τις αναζωπυρώσεις σε Μαγνησία, Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης

 “Κόλαση” όλη η χώρα: Αντιμέτωπες με τις αναζωπυρώσεις σε Μαγνησία, Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Μάχη με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα των πυρκαγιών δίνουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, «επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα».

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις πλησίασαν οικισμούς. Για αυτόν τον λόγο εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112, 2 προειδοποιητικά και 2 για την εκκένωση των οικισμών Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια προς την πόλη του Βόλου. Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών, που, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Ρόδο αυτήν τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και, όπως υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται. Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί πλησίον του Κέντρου Υγείας στην Κύμη Ευβοίας, ο κ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι πλέον έχει ελεγχθεί.

Σχετικά με την Κέρκυρα, ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού μέχρι στιγμής ελέγχονται και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα.

Αναζωπυρώσεις, επίσης, αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις στη βορειοανατολική πλευρά της Καρύστου Ευβοίας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Βασίλειο και Λινάρι, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον, αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται στη βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, μέχρι στιγμής ελέγχονται.
Παράλληλα, στον Δομοκό και την Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε αγροτοδασικές εκτάσεις, όπως είπε, έχουν περιοριστεί.

Συνολικά 74 πυροσβέστες έχουν υποστεί θερμοπληξία ή έχουν τραυματιστεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι για σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει ακραίος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
«Παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα