Αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων- Μαρινάκης: “Θα παυθεί αυτομάτως εάν εκλεγεί”- “Αντάρτικο” στους “Σπαρτιάτες” για τον χρυσαυγίτη

 Αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για  υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων- Μαρινάκης: “Θα παυθεί αυτομάτως εάν εκλεγεί”- “Αντάρτικο” στους “Σπαρτιάτες” για τον χρυσαυγίτη

Ενώ, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, η κυβέρνηση προσανατολιζόταν σε νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του έγκλειστου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές, αίφνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε με νέα θέση, σύμφωνα με την οποία κατά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εάν εκλεγεί θα τεθεί ατυομάτως σε αργία.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ήδη δια της δικηγόρου του ότι θα είναι υποψήφιος και έτσι δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς είναι γνωστό πως η Χρυσή Αυγή διαθέτει ισχυρή δύναμη στην Α’ Αθήνας και οι “Σπαρτιάτες” συγκέντρωσαν ποσοστό άνω του 4%. Στο συγκεκριμένο κόμμα, μάλιστα, εκδηλώθηκε αντάρτικο μετά την δημόσια υποστήριξη βουλευτή του στον καταδικασμένο πρωτοδίκως χρυσαγίτη.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εξήρε την υποψηφιότητα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας: «Το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Πιστεύω ότι εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα ελληνική, αλλά και να σταματήσει αυτή η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με τους μεγάλους «περιγέλους», συγγνώμη περιπάτους, τα παγκάκια των 7.000 ευρώ και τις όποιες άλλες αλόγιστες σπατάλες και υπερκοστολογήσεις που έχουν γίνει». Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει τροπολογία κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη λέγοντας ότι «το Σύνταγμα επιβάλλει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, χωρίς αποκλεισμούς, επιβάλλει το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ασπάζονται τις εθνικιστικές και πατριωτικές ιδέες.».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κ.Ο των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα. Λίγο αργότερα πήρε τον λόγος λέγοντας: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Επομένως, οφείλω, και εφόσον κάποιος ενεργεί αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Μετά από αυτά εκδηλώθηκε πρωτοβουλία στήριξης του Κ.Φλώρου την οποία συνυπογράφουν 8 από τους 12 βουλευτές των Σπαρτιατών: Οι Ι.Δημητροκάλης, Ι.Κοντης, Γ.Μανούσος, Δ.Βαλτογιάννης, Αθ.Χαλκιάς, Π.Δημητριαδης, Χ.Κατσιβαρδάς και Α.Ζερβέας. Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος» παραπέμποντας μάλιστα σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Με μάλλον δεδομένο τον κατακερματισμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατεβάζουν ξεχωριστά υποψηφίους (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ) ουδείς μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις, κάτι που εντείνει τον προβληματισμό για την στάση της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, η ακροδεξιά να κάνει πρόβα ισχύος υποστηρίζοντας έμμεσα ή άμεσα την υποψηφιότητα Κασιδιάρη ακόμα κι αν εκ των υστέρων παυθεί. Η μάχη των εντυπώσεων ίσως να έχει κερδηθεί και να αποτελέσει προοίμιο για την επιρροή του χώρου της ακροδεξιάς και των νεοναζί στις ευρωεκλογές.

Μαρινάκης για Κασιδιάρη: Αν εκλεγεί θα τεθεί αυτομάτως σε αργία

«Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, ο νόμος 3852 του 2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236Α το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

«Όσο απεχθείς και να είναι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Όπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος, το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο – και επετεύχθη αυτό – ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μη μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή».

Σχετικά Άρθρα