Φάμελλος: Το ν/σ του ΥΠΟΙΚ δεν έχει καμία σχέση με τον εκσυγχρονισμό που διαφημίζει κ. Μητσοτάκης

 Φάμελλος: Το ν/σ του ΥΠΟΙΚ δεν έχει καμία σχέση με τον εκσυγχρονισμό που διαφημίζει κ. Μητσοτάκης

«Το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό που διαφημίζει κ. Μητσοτάκης. Αποσπασματικές ρυθμίσεις, κλασική πολιτική επιδομάτων είναι, το είπαν και οι φορείς», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελείως διαφορετική πρόταση στην οικονομική πολιτική, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την κυβέρνηση. Ωστόσο, είπε ότι «προφανώς και θα ψηφίσουμε όλα τα άρθρα που δίνουν έστω και κάτι λίγο στην κοινωνία, όμως θα ξεκαθαρίσουμε στην κοινωνία ότι είναι πασαλείμματα». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και το μηνιαίο επίδομα των 40 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, «αλλά από την άλλη θα αναδείξουμε και την υποκρισία και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης».

«Έχουμε διαφορετική πρόταση στην οικονομική πολιτική. Και θα διατυπώσουμε αυτή την ένστασή μας και με την τοποθέτησή μας επί της αρχής του νομοσχεδίου και για την απαράδεκτη διαδικασία νυκτερινών τροπολογιών», συνέχισε. Σχολίασε, πώς είναι δυνατόν η επιστροφή ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο να έρχεται με τροπολογία τελευταίας στιγμής, ενώ ήταν βασική προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη και μαζί να βάζει κι άλλες ρυθμίσεις, που πέρα από τους πυρόπληκτους όφειλαν να μπουν πρώτα στον δημόσιο διάλογο. 

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να εξυπηρετήσει ένα διπλό επικοινωνιακό σκοπό, να φανεί ότι καλύπτει προεκλογικές δεσμεύσεις της, και να “ αποδείξει” ότι κάτι κάνει, ότι ενισχύει τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων έναντι της πορείας του πληθωρισμού και της συρρίκνωσης του πραγματικού εισοδήματος».

Σχετικά Άρθρα