ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος πονοκέφαλος η συμμετοχή – Γιατί θεωρείται στοίχημα η προσέλευση για Αχτσιόγλου και μηχανισμούς

 ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος πονοκέφαλος η συμμετοχή – Γιατί θεωρείται στοίχημα η προσέλευση για Αχτσιόγλου και μηχανισμούς

Οι συνθήκες ακλόνητου φαβορί της εσωκομματικής αναμέτρησης που δημιουργούνται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε πονοκέφαλο στο φόντο του δεύτερου μεγαλύτερου στοιχήματος της συμμετοχής στην κάλπη για το νέο πρόεδρο.

Η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί με την υποψηφιότητα της κας Αχτσιόγλου ενισχύθηκε και από την πρώτη μέτρηση για τους τέσσερις υποψήφιους στο Βήμα της Κυριακής.

  • 62% συγκέντρωνε η κα Αχτσιόλγου στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ως προτιμότερη πρόεδρος και 57% μεταξύ εκείνων που θα πάνε να ψηφίσουν στις κομματικές κάλπες με τους άλλους τρεις συνυποψήφιούς της να συγκεντρώνουν ποσοστά προτίμησης ελάχιστα πάνω από το 10%.

Η απουσία διλήμματος και εναλλακτικής προοιωνίζεται χαμηλές πτήσεις στο ποσοστό συμμετοχής. Το στοίχημα όμως μπορεί να κερδηθεί σημειώνουν έμπειρα στελέχη κάνοντας την ανάποδη ανάγνωση των διαφαινόμενων εκλογών του ενός γύρου.

  • Όπως έγινε αντιληπτό σχετικά γρήγορα οι εσωκομματικοί μηχανισμοί άρχισαν να αναδιατάσσονται και να ανακάμπτουν στην εσωκομματική σκακιέρα αξιοποιώντας τα επίπεδα ανθεκτικότητάς τους και συνοχής που επέδειξαν από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι και σήμερα.

Όπως και στις εθνικές κάλπες η χαμηλή συμμετοχή ευνοεί μικρότερα σχήματα να πετύχουν το στόχο του 3% και πιο πάνω έτσι και για τις εσωκομματικές εκλογές όσο μικρότερη είναι η συμμετοχή τόσο ενισχύονται και οι μηχανισμοί.

Επομένως όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη δίλημμα και κίνητρο για συμμετοχή υπάρχει και δεν είναι άλλο από το να σπάσουν αυτοί οι μηχανισμοί και ο επόμενος πρόεδρος να έχει ένα καθαρό διάδρομο χωρίς ισχυρούς παραγοντισμούς στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα