Κέβιν Σπέισι: Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

 Κέβιν Σπέισι: Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

Αθώος κρίθηκε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για σεξουαλικές επιθέσεις. Οι ένορκοι έλαβαν αυτή την απόφαση στο δικαστήριο Southwark Crown στο Λονδίνο σήμερα Τετάρτη (26.7.2023). Οι ένορκοι έκαναν 2 ημέρες για να λάβουν την απόφασή τους, την οποία ανακοίνωσαν σήμερα. Ο Κέβιν Σπέισι είναι αθώος για τις 9 κατηγορίες που αντιμετώπιζε μετά από καταγγελίες, για σεξουαλική επίθεση, άσεμνη παρενόχληση αλλά και τη σοβαρότερη κατηγορία από όλες, ότι εξανάγκασε άτομο να προβεί σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Variety, ο Κέβιν Σπέισι ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την απόφαση, η οποία βγήκε μετά από περίπου 4,5 εβδομάδες που εκδικαζόταν η υπόθεση στο δικαστήριο Southwark Crown στο Λονδίνο. Η νομική ομάδα του τον χάιδευε στην πλάτη για να τον ηρεμήσει.

Ο Αμερικανός βραβευμένος ηθοποιός και πρώην πρωταγωνιστής του House of Cards, της τελευταίας σημαντικής δουλειάς του πριν ξεσπάσουν τα σεξουαλικά σκάνδαλα, άφησε έναν δυνατό αναστεναγμό ανακούφισης, ευχαρίστησε τους ενόρκους και εθεάθη να σκουπίζει το πρόσωπό του με ένα χαρτομάντιλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι τα γενέθλια του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος σήμερα γίνεται 64 ετών.

Οι καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του

Ένας από τους άνδρες, που κατήγγειλε ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Κέβιν Σπέισι συχνά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κατά τη διάρκεια της θητείας του ηθοποιού ως δημιουργικού διευθυντή του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο, είπε ότι ο ηθοποιός τον είχε αρπάξει επανειλημμένα από τον καβάλο.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, μια φορά το έκανε ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο και παραλίγο να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. 

Ένας άλλος άνδρας, τον είχε περιγράψει ως «ανατριχιαστικό, παρόμοιο με τον ρόλο του στο “Se7en”, αν και όχι τόσο ακραίο». Ο χαρακτήρας του Κέβιν Σπέισι στο αστυνομικό θρίλερ «Se7en» είναι εμπνευσμένος από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, για τον οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί.

Όλες οι καταγγελίες που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός χρονολογούνται από το 2001 έως το 2013, όταν ο Κέβιν Σπέισι δούλευε στο θέατρο Old Vic. Ένας άλλος άνδρας από τους καταγγέλλοντες είπε ότι προσωπικό ενός θεάτρου στο Λονδίνο προειδοποιήθηκε να «προσέχει» τον Κέβιν Σπέισι, επειδή ήταν «πολύ γνωστό ότι δεν ήταν καθόλου καλός» αλλά και ότι ο ίδιος γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του ηθοποιού.

Από τη μεριά του, ο Κέβιν Σπέισι είχε δηλώσει στην απολογία του στο δικαστήριο ότι είχε μια «συναινετική» σχέση με τα φερόμενα θύματά του αλλά ότι είχε σεβαστεί τα όριά τους. Στην ερώτηση αν ήταν φλερτ, ο Κέβιν Σπέισι είχε απαντήσει «ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω». Σε ένα άλλο σημείο, ο ίδιος είχε πει ότι θεωρούσε «ρομαντισμό» τα αγγίγματα.

Σύμφωνα με το BBC, όλοι οι άνδρες που κατήγγειλαν τον Κέβιν Σπέισι προστατεύονται από τη βρετανική νομοθεσία και μπορούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους εφ’ όρου ζωής.

Σχετικά Άρθρα