“Βόμβα” από TUI για Ρόδο – Σταματά τις πτήσεις για το νησί

 “Βόμβα” από TUI για Ρόδο – Σταματά τις πτήσεις για το νησί

Η βρετανική εταιρεία διακοπών TUI, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουρισμού παγκοσμίως, ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς το ελληνικό νησί της Ρόδου για τις επόμενες ημέρες, καθώς το νησί αντιμετωπίζει μαινόμενες δασικές πυρκαγιές. Σε ρεπορτάζ το διεθνές δίκτυο CNN αναφέρει ότι δέχτηκε μια δήλωση από την TUI πως δεν θα «πραγματοποιήσει καμία εξερχόμενη πτήση προς τη Ρόδο μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου».

Η εταιρεία επίσης δεν θα στείλει πελάτες σε ξενοδοχεία που έχουν επηρεαστεί έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι τουριστικοί πράκτορες, όπως η TUI, προσπαθούν να απομακρύνουν τους παραθεριστές από ελληνικές περιοχές που παλεύουν με τις πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την TUI έχουν επιστρέψει «εκατοντάδες πελάτες» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Οι πτήσεις επιστροφής από τη Ρόδο προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία πρόκειται να συνεχιστούν όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε η TUI.

Η TUI έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική από πελάτες που προφανώς δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα καταλύματα διακοπών τους μετά τη μεταφορά τους από την εταιρεία στην Ελλάδα. Ένας τουρίστας, η Τζες Μπέιλι, είπε στο CNN τη Δευτέρα ότι το ξενοδοχείο που είχε κλείσει «ουσιαστικά αποκόπηκε από πυρκαγιές» και δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί.

Οι παραθεριστές που έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών στη Ρόδο για ημερομηνίες έως και τις 30 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να τροποποιήσουν τις διακοπές τους σε άλλο προορισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της TUI.

Εν τω μεταξύ, η Ολλανδία εξέδωσε προειδοποίηση προς όλους όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν στους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Εύβοιας.

Σχετικά Άρθρα