Έτοιμος για νέα βόμβα ο Παναθηναϊκός με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

 Έτοιμος για νέα βόμβα ο Παναθηναϊκός με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ήταν ο MVP του τελικού του EuroBasket (27 πόντοι στον τελικό της Ισπανίας με τη Γαλλία), ωστόσο η σεζόν που ακολούθησε δεν ήταν όπως την ονειρευόταν. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέρασε την περίοδο 2022/23 στο… περιθώριο, έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω και ενώ φέτος το καλοκαίρι προτεραιότητά του ήταν να μείνει στο NBA, αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται πλέον να είναι πολύ πιθανό.

Και κάπως έτσι, το όνομα του 27χρονου ύψους 2μ.08 φόργουορντ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για μεγάλες ομάδες της EuroLeague, ανάμεσά τους και για τον Παναθηναϊκό που παρακολουθεί εδώ και πολλές εβδομάδες την περίπτωσή του. Οι πράσινοι αναζητούν έναν PF για να βάλουν δίπλα στον Ντίνο Μήτογλου και ο… Μπο Κρουζ μοιάζει με ιδανική επιλογή, τόσο γιατί βρίσκεται σε σπουδαία ηλικία, όσο και γιατί έχει κίνητρο για να αποδείξει ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Στο NBA ο Ερνανγκόμεθ έπαιξε σε Νάγκετς, Τίμπεργουλβς, Σέλτικς, Σπερς, Τζαζ και Ράπτορς και σε 339 αγώνες κανονικών περιόδων μέτρησε 5 πόντους και 3.3 ριμπάουντ. Κορυφαία σεζόν του ήταν το 2020/21, όταν είχε 7.2 πόντους (57% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο) και 3.9 ριμπάουντ ανά 17.3 λεπτά σε 52 αγώνες με τη Μινεσότα, ενώ στη θητεία του στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου εισέπραξε 23.535.931 δολάρια με τα 2.298.385 από αυτά να μπαίνουν στον λογαριασμό του την περασμένη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός κάνει την κίνησή του για να αποκτήσει τον Ερνανγκόμεθ και να τον βάλει δίπλα στους Παπαπέτρου, Μαντζούκα, Μήτογλου, με τον Ισπανό να έχει “παίξει” και για τη Μπαρτσελόνα στα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων. Στην Ευρώπη ο Χουάντσο έχει παίξει στην Εστουδιάντες (2014-2016), από την οποία έκανε απευθείας το άλμα προς το NBA. Ήταν μέλος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2019 (χρυσό μετάλλιο) και στα EuroBasket 2017 (ασημένιο) και 2022 (χρυσό).

Σχετικά Άρθρα