Ιταλία: Σε πύρινο κλοιό η Σικελία – Κάηκε σπίτι που γινόταν κηδεία (vid)

 Ιταλία: Σε πύρινο κλοιό η Σικελία – Κάηκε σπίτι που γινόταν κηδεία (vid)

Οι πυροσβέστες της Ιταλίας πραγματοποίησαν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρειες της χώρας και των πυρκαγιών στον Νότο. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα, δήλωσε ότι «οι τόσες εστίες πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς, για σοβαρότατα αδικήματα με τα οποία καταστρέφεται το περιβάλλον του νησιού».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σικελίας και του επανέλαβε ότι είναι στην διάθεση του ιδίου και των κατοίκων για κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Παλέρμο: Πύρινο μέτωπο πλησιάζει σε χώρο ταφής απορριμάτων

Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα καναντέρ επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο πλησιάζει στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Μπελολάμπο και ο κύριος στόχος των όλων προσπαθειών είναι να αποφευχθεί η καύση σκουπιδιών, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, η περιφέρεια της Σικελίας κήρυξε σήμερα το νησί σε κατάσταση κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής. Αργότερα, με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μελόνι, η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις τελευταίες ώρες, τέλος, η θερμοκρασία στην Κάτω Ιταλία παρουσιάζει πτώση και για αύριο αναμένεται περαιτέρω μείωση, έπειτα από μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας επικράτησε ζέστη- ρεκόρ.

Κάηκε σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία

Οι φλόγες που ξεκίνησαν από τα βουνά και έφτασαν στα σπίτια χθες, στη συνοικία Μπόργκο Νουόβο του Παλέρμο, τύλιξαν ένα σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία.

Οι συγγενείς τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το φέρετρο, το οποίο κάηκε.

Οχήματα περνούν μέσα από τις φλόγες

Την ίδια στιγμή, βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου σοκάρει. Οδηγός αυτοκινήτου, κινείται στην εθνική οδό στη Σικελία και τα οχήματα περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες, ενώ είναι περικυκλωμένα από την πύρινη λαίλαπα.

Σχετικά Άρθρα