ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν οι διεργασίες για τη νέα τάση από Δούρου, Ρήγα και πασοκογενείς- Η παράμετρος Φάμελλος

 ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν οι διεργασίες για τη νέα τάση από Δούρου, Ρήγα και πασοκογενείς- Η παράμετρος Φάμελλος

Ο εξισορροπητικός πόλος συγκράτησης των απογοητευμένων και οι πιέσεις στο Φάμελλο.

Έντονη κινητικότητα στο κενό ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για νέα τάση που είναι στα σκαριά. Η Ρένα Δούρου μπαίνει μπροστά στο εγχείρημα της συσπείρωσης των τάσεων φυγής που επικρατεί μεταξύ στελεχών και απλών μελών.

Η πρώην περιφερειάρχης εκτός από τις χρεώσεις της ΚΟ εμφανίζει έντονη δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μαζί με άλλα στελέχη της ΡΕΝΕ όπως ο Πάνος Ρήγας και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Αντώνης Κωτσακάς.

Όπως σημείωνε το libre την περασμένη εβδομάδα η νέα τάση που βρίσκεται στα σκαριά κρίνεται ως αναγκαία κίνηση προκειμένου να συγκρατηθούν στελέχη και απλά μέλη του κόμματος που έχουν απογοητευτεί από τις εξελίξεις.

Μάλιστα την απογοήτευσή τους αυτή την εκφράζουν ανοιχτά στα όργανα και δεν αφορά μόνο στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, αλλά κατευθύνεται και προς τον πρόσωπο του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα για τον παραλυτικό σχεδόν αιφνιδιασμό του με την ξαφνική παραίτησή του.

Η τάση σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αντιπαραθετικό προσανατολισμό και πόσο μάλλον συγκρουσιακή λογική με τους τέσσερις υποψήφιους και αυτό γίνεται σαφές από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος.

Μετά τις επαφές ηγετικών και κορυφαίων στελεχών πληροφορίες θέλουν την κα Δούρου να συναντά την περασμένη Παρασκευή συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που και εκείνοι νιώθουν το κενό ηγεσίας και την ίδια στιγμή δεν καλύπτουν τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους οι τέσσερεις υποψήφιοι.

Το εγχείρημα όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος που βλέπει θετικά τη νέα τάση έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με την περίοδο που συγκροτήθηκε η τάση της ΡΕΝΕ. Και τότε όπως παρατηρεί το στοίχημα ήταν να εκφραστεί ένα μέρος του κόμματος που έβλεπε να δημιουργούνται συνθήκες αποσυσπείρωσης που είχε όμως σαφή αναφορά τότε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Επιμένουν σε Φάμελλο

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο αυτής υποεκπροσώπησης φαίνεται ότι εντάσσονται και όλοι όσοι επιμένουν να αναζητούν μια ακόμη υποψηφιότητα.

Το πρόσωπο που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις από ένα ευρύ φάσμα στελεχών είναι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Όσο όμως κι αν ο ίδιος κλείνει το θέμα το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το διαρκές συνέδριο οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους προσωπικούς αλλά και βαθιά δεοντολογικούς κλείνει το θέμα κάθε φορά που ερωτάται.

Ωστόσο στο πρόσωπό του είναι αρκετοί εκείνοι που βλέπουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης ισχυρών αντίβαρων στην εκλογική κούρσα που για την ώρα δείχνει να έχει ένα μόνο ισχυρό φαβορί.

Η αίσθηση μάλιστα του προδιαγεγραμμένου αποτελέσματος δεν δημιουργεί και την αίσθηση διλήμματος που πρέπει να έχει μια εκλογική διαδικασία που θα έδινε ώθηση ταυτόχρονα στη συμμετοχή στην κομματική κάλπη από το μέγεθός της οποίας εξαρτάται και ο βαθμός της πολιτικής νομιμοποίησης του νέου αρχηγού.

Σχετικά Άρθρα