Συρία: Ρωσικό μαχητικό χτύπησε με φωτοβολίδα αμερικανικό drone

 Συρία: Ρωσικό μαχητικό χτύπησε με φωτοβολίδα αμερικανικό drone

Ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε πως ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με φωτοβολίδα και προκάλεσε “σοβαρή” ζημιά στον έλικα του πάνω από τη Συρία, στο πιο πρόσφατο σε μια σειρά στενότερων ‘αλληλεπιδράσεων’ από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή. Τους τελευταίους αρκετούς μήνες, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι, ρωσικά αεροσκάφη αύξησαν τον ρυθμό επικίνδυνων συναπαντημάτων με στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία, όπου επιχειρούν δυνάμεις και από τις δύο χώρες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

“Ρωσική φωτοβολίδα έπληξε το αμερικανικό MQ-9, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στον έλικα του”, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

“Ευτυχώς, το πλήρωμα του MQ-9 κατάφερε να διατηρήσει την πτήση και να επιστρέψει με ασφάλεια το αεροσκάφος στη βάση του”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού έχουν πει πως δεν είναι σαφές τι οδήγησε στην αύξηση των επιθετικών ρωσικών κινήσεων στον ουρανό της Συρίας.

“Υπάρχει κάτι σαν αύξηση, αλλά δεν θα το τόνιζα τόσο πολύ. Νομίζω πως οι δυνάμεις μας έχουν τους κατάλληλους κανόνες εμπλοκής και τις οδηγίες για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους”, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, αρχηγός γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα