Κρεμλίνο: Τον Οκτώβριο στην Κίνα ο Πούτιν – Στα σκαριά και επίσκεψη στην Τουρκία

 Κρεμλίνο: Τον Οκτώβριο στην Κίνα ο Πούτιν – Στα σκαριά και επίσκεψη στην Τουρκία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσκλήθηκε να επισκεφθεί την Κίνα και σκοπεύει να πάει στη χώρα αυτήν τον Οκτώβριο, με αφορμή το φόρουμ «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», ανακοίνωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ. Η πρόσκληση στον Πούτιν έγινε από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.

«Λάβαμε την πρόσκληση και σκοπεύουμε να πάμε στην Κίνα για το φόρουμ ”Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος” που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο», είπε ο Ουσακόφ.

Και στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου συμπλήρωσε πως μια επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία και μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είναι στα σχέδια και των δύο χωρών, όμως ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία.

Αφρικανοί ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη

Στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 28/7, στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της Ουκρανίας με τους Αφρικανούς ηγέτες.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, 49 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη δεύτερη σύνοδο Ρωσίας-Αφρικής, μετά την πρώτη που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2019 στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο περιλαμβάνονται η οικονομική συνεργασία, η ενέργεια, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η υγεία και η επισιτιστική ασφάλεια.

Ο Πούτιν θα πάρει τον λόγο στην ολομέλεια και, σύμφωνα με τον Ουσακόφ, σκοπεύει να εκφωνήσει μια «μακρά ομιλία» για τις ρωσοαφρικανικές σχέσεις και «τον σχηματισμό μιας νέας παγκόσμιας τάξης».

Σχετικά Άρθρα