Επιτακτική η ανάγκη διάθεσης ενός ασθενοφόρου στο Δρομοκαΐτειο

 Επιτακτική η ανάγκη διάθεσης ενός ασθενοφόρου στο Δρομοκαΐτειο

Το γεγονός ότι, πριν λίγες ημέρες, πήρε φωτιά το μοναδικό ασθενοφόρο 25 ετών, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», η τραγική έλλειψη διασωστών που κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις διακομιδές των νοσηλευόμενων ασθενών που εμφανίζουν παθολογικά προβλήματα σε εφημερεύοντα γενικά νοσοκομεία, το γεγονός ότι όταν δεν γίνονται διακομιδές, οι διασώστες εξυπηρετούν σαν νοσηλευτές λόγω έλλειψης προσωπικού, σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι η ανοργάνωτη κατάσταση που επικρατεί θέτει σε κίνδυνο τους νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς.

«Η ανοργανωσιά σε όλο το μεγαλείο της. Το Δρομοκαΐτειο διαθέτει τρεις διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων και τρεις που διαθέτει καθημερινά το ΕΚΑΒ, έναν σε κάθε βάρδια. Και όμως, με τόσους διασώστες δεν είναι σε θέση από την περασμένη Παρασκευή να κάνει πρωτογενείς διακομιδές νοσηλευόμενων ασθενών που εμφανίζουν παθολογικά προβλήματα σε εφημερεύοντα γενικά νοσοκομεία».

Βοηθάει το ΕΚΑΒ με διάθεση διασωστών 

Το ΕΚΑΒ αρνείται να πραγματοποιήσει τις διακομιδές νοσηλευόμενων ασθενών, με το επιχείρημα ότι «διαθέτει διασώστες  το νοσοκομείο, ως εκ τούτου, το νοσοκομείο θα πρέπει να τις πραγματοποιεί το ίδιο. Όμως, την περασμένη Παρασκευή, πήρε φωτιά η μηχανή του μοναδικού, παλαιού 25ετίας ασθενοφόρου του νοσοκομείου. Υπάρχει ένα ακόμη ασθενοφόρο,  ‘σαράβαλο’, 35 ετών, χωρίς κλιματισμό, εντελώς ακατάλληλο για διακομιδές».

«Αδιέξοδη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση με τις διακομιδές στο νοσοκομείο.

Το Δρομοκαΐτειο έχει 4 διασώστες σε κάθε βάρδια και δεν μπορεί να μεταφέρει τους νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς που εμφανίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα σε γενικό εφημερεύον νοσοκομείο.

«Οι 4 διασώστες μεταφέρουν εσωτερικά ασθενείς, κουβαλάνε σεντόνια, φαγητό την ώρα που έχουμε ανάγκη και τον έναν διασώστη στο ΕΚΑΒ για τις διακομιδές. Την ώρα που στη Βουλή συζητείται νομοσχέδιο που εμπλέκονται στις διακομιδές οι ένστολοι χωρίς καμία εκπαίδευση, με μεγάλη επικινδυνότητα.

 Πέραν των ελλείψεων διασωστών στο ΕΚΑΒ που ευθύνονται για τις καθυστερήσεις στις διακομιδές είναι και αυτά τα ζητήματα που δείχνουν ανοργανωσιά και θα πρέπει να επιλυθούν.

Επιτακτική η ανάγκη διάθεσης ενός ασθενοφόρου στο ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ. Κινδυνεύουν οι  νοσηλευόμενοι ψυχικά  ασθενείς», καταλήγει ο κ.Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα