Διεθνής είδηση η πτώση του Canadair – Τι γράφουν τα μεγαλύτερα δίκτυα

 Διεθνής είδηση η πτώση του Canadair – Τι γράφουν τα μεγαλύτερα δίκτυα

Το συγκλονιστικό συμβάν που καταγράφηκε το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου στην Ελλάδα, με την πτώση του canadair, τύπου CL-215, με τους δύο χειριστές, στην περιοχή Πλατανιστού Καρύστου, έκανε μέσα σε λίγη ώρα τον γύρο των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

«Πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε στη νότια Ελλάδα ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα εν μέσω σφοδρού καύσωνα» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press που υπογραμμίζει ότι αμέσως μετά την πτώση προκλήθηκε έκρηξη.

apaairplanecrash1

Το μέσο ενημέρωσης εστιάζει και στο τρίτο κύμα καύσωνα που ταλανίζει την Ελλάδα και που φέρνει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εκκενώσεις και ο πύρινος εφιάλτης.

Η Washington Post, με τη σειρά της, γράφει ότι έπεσε το αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ προχωρούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης ανά την Ελλάδα.

«Το αεροσκάφος που πάλευε με τις φλόγες συνετρίβη στη νότια Εύβοια. Δύο άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του Canadair» υπογραμμίζει το BBC

Στο τρομακτικό περιστατικό αναφέρεται και το βρετανικό δίκτυο Skynews που γράφει ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ρεματιά στην Κάρυστο ενόσω το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών προχωρά.

skynewsgreece

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύστου της Εύβοιας, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο συνετρίβη, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Bild.

bild

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι. Η πτώση του Canadair σημειώθηκε στα βουνά της Καρύστου, όπου από την Κυριακή μαίνεται φωτιά. 

Ειδική αναφορά στο συμβάν γίνεται και από τον τουρκικό Τύπο. «Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη» γράφει η Hurriyet.

hurriyet

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονο κύμα καύσωνα και εξαπλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Σχετικά Άρθρα