Συνάντηση Δένδια – Γουάλας: Ευχαριστίες Βρετανίας για την ασφαλή εκκένωση των τουριστών

 Συνάντηση Δένδια – Γουάλας: Ευχαριστίες Βρετανίας για την ασφαλή εκκένωση των τουριστών

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου νέος Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας είχε σήμερα στο Λονδίνο ο Νίκος Δένδιας. Μετά το τέλος της συνάντησής τους ο υπουργός Άμυνας δήλεωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι κατ’ αρχάς ιδιαίτερα ευτυχής για την δεύτερη συνάντησή μου με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, μέσα σε ένα μήνα.

Θα ήθελα να πω ότι η βρετανική πλευρά έχει με πολλούς τρόπους διατυπώσει τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα, προς την ελληνική Κυβέρνηση, για το ενδιαφέρον, την ασφάλεια και τις εκκενώσεις των Βρετανών τουριστών από τις περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετώπισαν τους μεγάλους κινδύνους των πυρκαγιών, των τελευταίων ημερών.

Από εκεί και πέρα, αντικείμενο της συζήτησης είναι το «Κοινό Όραμα» που έχει υπογραφεί από τον προκάτοχό μου, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οδικός χάρτης, αλλά και μια εκτεταμένη συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στην υπο-Σαχάρια Αφρική και βεβαίως τις προκλήσεις που παρουσιάζουν τα Δυτικά Βαλκάνια.

Θα ήθελα να υπάρχει ένας μηχανισμός μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ώστε να μεταφερθούν και σε εμάς τα διδάγματα που το Ηνωμένο Βασίλειο προσλαμβάνει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πώς θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω οι Ένοπλες Δυνάμεις βάσει των διδαγμάτων αυτών.

Και βέβαια, πάντα υπογραμμίζω, σε κάθε μου συνάντηση, ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μία αμυντική συμμαχία. Είναι μια συμμαχία αξιών και έχει σημασία ποιες χώρες, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπερασπίζονται ακριβώς αυτές τις αξίες για τις οποίες υπάρχει το ΝΑΤΟ».

Σχετικά Άρθρα