Παραπομπή γνωστού σκηνοθέτη σε δίκη για βιασμό πρότεινε η εισαγγελέας

 Παραπομπή γνωστού σκηνοθέτη σε δίκη για βιασμό πρότεινε η εισαγγελέας

Παραπομπή του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου σε δίκη μετά από την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, σύμφωνα με τη Realnews.

Πέρυσι ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται έπειτα από καταγγελία για βιασμό, αρνούμενος όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της Realnews η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Παπαδοπούλου, πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή του σκηνοθέτη σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Η εισαγγελέας ζητά επιπλέον τη διατήρηση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας στον χώρο του θεάματος.

Ο δικηγόρος της ηθοποιού, που έχει προβεί στην καταγγελία, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τις σχετικές πληροφορίες και δήλωσε: «Πράγματι, η εισαγγελέας με την πρότασή της ζητά να παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπως κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 336, παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα, η δε ποινή που απειλείται είναι πολύ αυστηρή και επιβάλλoνται τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης. Η πρόταση της εισαγγελέως βασίζεται στα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης και είναι συντριπτικά σε βάρος του».

Από την άλλη πλευρά το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του σκηνοθέτη δεν σχολίασε τα νέα δεδομένα ωστόσο η εφημερίδα υποστηρίζει πως θα καταθέσει υπόμνημα.

Υπενθυμίζεται πως η ηθοποιός υπέβαλε μήνυση εναντίον του σκηνοθέτη για βιασμό πριν από 13 χρόνια. Ο ίδιος απαντάει πως πρόκειται για μια «απολύτως ψευδή» καταγγελία.

Σχετικά Άρθρα