Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος εμπρηστής που είχε ομολογήσει πως έβαλε φωτιά

 Μεσσηνία: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος εμπρηστής που είχε ομολογήσει πως έβαλε φωτιά

Προσωρινά προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος, ο οποίος είχε ομολογήσει πως είχε βάλει τρεις φωτιές στη Μεσσηνία. 

Ο 30χρονος κατηγορούμενος είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα (24/07) στις 9:30 το πρωί καθώς την προηγούμενη Τετάρτη είχε ομολογήσει, ότι είχε βάλει φωτιές εκ προθέσεως στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς στον δήμο Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιμετωπίζει κακουργηματικού τύπου κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση σε δημόσια περιουσία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Όπως μετέδωσε το Action24, ο 30χρονος εμπρηστής υποστήριξε στην απολογία του ότι έβαζε τις φωτιές αυτές, καθώς τον εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα (αεροσκάφη και ελικόπτερα) να κάνουν ρίψεις νερού.

Κατόπιν τούτου, ο ίδιος ανέφερε ότι του αρέσει να βλέπει την κινητικότητα των στελεχών της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων, με τα οχήματα και τις σειρήνες. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 30χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά την απολογία του όμως, τη Δευτέρα ο 30χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.

Ο κατηγορούμενος τη Δευτέρα ανασκεύασε και αρνήθηκε τις κατηγορίες στην απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών, σε μια διαδικασία που ξεπέρασε τις 5 ώρες.

Σχετικά Άρθρα