Ερντογάν: Ευχόμαστε περαστικά στους Έλληνες γείτονες μας, ιδιαίτερα στους Ροδίτες – Όλα λύνονται με τον διάλογο

 Ερντογάν: Ευχόμαστε περαστικά στους Έλληνες γείτονες μας, ιδιαίτερα στους Ροδίτες – Όλα λύνονται με τον διάλογο

Την συμπαράστασή του προς τη χώρα μας, που δίνει μάχη με τα πύρινα μέτωπα, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις φωτιές που ξεσπούν στην Τουρκία, η χώρα σπεύδει και συνδράμει και άλλα κράτη που έχουν ανάγκη. «Έχουμε στείλει 2 αμφίβια αεροσκάφη και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, η οποία παλεύει με μια μεγάλη πυρκαγιά. Μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου», σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu, υπενθύμισε ότι είχε διμερείς συναντήσεις με 13 ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Τζο Μπάιντεν, ο Εμάνουελ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είδαμε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων ότι δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με καμία χώρα, ιδίως με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει ο δρόμος για διάλογο και διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα εξαλειφθούν και οι διαφορές θα επιλυθούν. Αυτό το έχουμε πετύχει πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Έχουμε ξεπεράσει πολλά εμπόδια που θεωρούνταν ανυπέρβλητα με τους γείτονές μας και σε άλλες χώρες. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να επιτύχουμε και σήμερα».

Δηλώνοντας ότι είναι αισιόδοξος ιδιαίτερα από τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Ερντογάν είπε: «Θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο σε βασικά θέματα όπως η αναθέρμανση της διαδικασίας πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και η απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες μας. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτών των κινήσεων, τα οποία θα είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά Άρθρα