Άλλη μια νύχτα κόλασης σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο – Μάχη με τις φλόγες, τεράστιες οι καταστροφές

 Άλλη μια νύχτα κόλασης σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο – Μάχη με τις φλόγες, τεράστιες οι καταστροφές

Ολονύχτια ήταν και πάλι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες σε Κέρκυρα, Ρόδο, Aίγιο και Κάρυστο.

Στην Κέρκυρα, τεράστια είναι η κινητοποίηση των αρχών καθώς τα πύρινα μέτωπα κινούνται ανεξέλεγκτα στο βόρειο τμήμα του νησιού με τις επιχειρήσεις τόσο της κατάσβεσης όσο και της εκκένωσης των οικισμών να βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, νέα εκκένωση τουριστών πραγματοποιείται αυτή την ώρα από την περιοχή Μπαρμάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου.

Πύρινος εφιάλτης στην Ρόδο

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν την βοήθειά τους σε όσους καταφθάνουν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πλωτά 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας κόσμου, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας κόσμου και 1 Ρκ, ενώ απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άτομα από 1 πλωτό και 2 λάντζες και κατευθύνονται προς το Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα

Ολονύχτια είναι η μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή της, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη και η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης των οικισμών που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Μέσα στη νύχτα ωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκκένωση τουριστών από την περιοχή Μπαρμάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου στον Ύψο, οι οποίοι μεταφέρονται αυτή την ώρα με τουριστικά λεωφορεία στο δημοτικό θέατρο και στον οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Μάλιστα, οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας λίγο μετά τις 3:15.

Κάρυστος: Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις οικισμών

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής Πλατύς Γιαλός για εκκένωση εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κάρυστο.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας εστάλη μήνυμα για εκκένωση από την περιοχή Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο, ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατύς Γιαλός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο», έγραφε στο μήνυμα.

Σχετικά Άρθρα