Τζουμάκας για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: ”Προχωράμε σε υπέρβαση με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης”

 Τζουμάκας για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: ”Προχωράμε σε υπέρβαση με ενότητα και στροφή σε πολιτικές αξιοπιστίας και εναλλακτικής λύσης”

Το πλαίσιο θέσεων και επιλογών του ως υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διατυπώνει ο Στέφανος Τζουμάκας σε άρθρο του στην «Αυγή της Κυριακής», υπογραμμίζοντας ότι «πρώτο θέμα είναι η Πολιτική ως προς τις επιλογές στρατηγικής και ηγεσίας» και το δεύτερο θέμα είναι η Οικονομία, «η πραγματική οικονομία της παραγωγής, η οικονομίας της γνώσης και της νέας τεχνολογικής έκρηξης με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση».

Σημειώνει ότι «χρειάζεται πλέον να ορίσουμε πού εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα», «χρειάζεται μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση που να δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες και βεβαιότητες για εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών».

«Είναι προφανές ότι κεντρική μας επιδίωξη είναι να οδηγήσουμε σε ήττα τη δεξιά πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο σε μια προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας», αναφέρει ο κ. Τζουμάκας. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η κρατικοποίηση μέρους του τραπεζικού συστήματος και της ενέργειας είναι όχι μόνο αναγκαία επιλογή αλλά και απαραίτητη εξέλιξη μιας εκτεταμένης κρατικής οικονομίας που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά. Επιπλέον, «η χώρα χρειάζεται δίκαιη διανομή του εθνικού πλούτου, δίκαιη αμοιβή για αντίστοιχη εργασία για κάθε πολίτη».

Μιλώντας για το κόμμα ο κ. Τζουμάκας αναφέρει ότι «οι πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας θα ορίζονται και θα καθορίζονται με αυτοπροσδιορισμούς σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πρώτα η θετική Πολιτική που δίνει κατεύθυνση, μετά οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις. Με άμεση ανασύνταξη των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, των κινημάτων των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο καθώς και των αγροτικών οργανώσεων». «Είμαστε η Παράταξη της Εναλλακτικής Προοδευτικής Λύσης», αναφέρει, ζητώντας «να λειτουργήσουμε ως κόμμα της πλειοψηφίας και όχι των εσωκομματικών αντιθέσεων». Σχολιάζει ότι «οι μηχανισμοί των μειοψηφικών αντιλήψεων και των δικτύων ηττήθηκαν και ανήκουν στο παρελθόν» και πως «οι πλειοψηφικές επιλογές θα καθορίζουν τη πορεία μας με διορθωτική πορεία και ανασύνταξη».

Υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να είναι αριστερό κόμμα πρέπει να είναι λαϊκό κόμμα, ανοικτό σε κάθε πολίτη σε κάθε Δήμο, σε κάθε Νομό, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Περιφέρεια. «Είμαστε με τις πολιτικές για τη συγκρότηση ενός νέου ρεύματος Νίκης και εναλλακτικής λύσης για τη χώρα και για τις  προοδευτικές και αριστερές πολιτικές», τονίζει. Σημειώνει ότι «η συντόμευση της ‘βάρδιας της ΝΔ’ είναι δική μας υπόθεση σε συνεργασία και σε συμπόρευση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε δημοκρατική κατεύθυνση».

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρει καταληκτικά ότι μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, σε κοινή πορεία με την ΠΓ, την ΚΕ,  τους βουλευτές, τις Οργανώσεις, «με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στη συγκρότηση μιας στρατηγικής Νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στην ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος. Με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της  χώρας και του ελληνικού λαού. Προχωράμε σε υπέρβαση με ενότητα και νέους αγώνες».

Σχετικά Άρθρα