Πυρκαγιές: Δύσκολη η κατάσταση σε όλη τη χώρα – Φωτιές σε Κάρυστο, Αίγιο, Κέρκυρα, Μεσσηνία και Κορινθία

 Πυρκαγιές: Δύσκολη η κατάσταση σε όλη τη χώρα – Φωτιές σε Κάρυστο, Αίγιο, Κέρκυρα, Μεσσηνία και Κορινθία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο με 10 μέτωπα σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων την ώρα που έχουν αναφερθεί νέες εστίες φωτιάς σε Εύβοια, Αίγιο, Κέρκυρα, Μεσσηνία, Βοιωτία και Κορινθία. Πολύ δύσκολες στιγμές για όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σήμερα Κυριακή (23/7) καταγράφονται συνεχώς νέες εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα.

Πυρκαγιά και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική περιοχή μεταξύ της Φούρκας και της Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας. Η φωτιά, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε απόσταση από οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Αστακό

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Αστακός, της Αιτωλοακαρνανίας, για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 29 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Φωτιά ξέσπασε και στη Βόρεια Κέρκυρα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής (23.7.2023) στην Κέρκυρα, καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά στην περιοχή Περίθεια.

Σύμφωνα με το corfupress.com, η φωτιά ξεκίνησε σε έξι ταυτόχρονα σημεία στην Κέρκυρα και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. 

Ωστόσο, δύο μέτωπα παραμένουν ενεργά καίγοντας δέντρα και χόρτα.

Φωτιά στην Κάρυστο – Ήχησε το 112

Τέσσερις οικισμοί εκκενώνονται στην Κάρυστο της Εύβοιας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή την Κυριακή.

Το 112 ήχησε ζητώντας από τους κατοίκους στους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Την ίδια ώρα σε τρία μέτωπα αναπτύσσεται η φωτιά στην Κάρυστο ενώ την ίδια στιγμή δύο Canadair αλλά κι άλλα εναέρια μέσα προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες.

Στη δασική περιοχή στο Πλατανιστό της Καρύστου εξερράγη αρχικά η φωτιά και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας τρία μέτωπα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου κ. Ραβιόλο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «από τα τρία μέτωπα, το ένα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνεται προς το οικισμό Ποτάμι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά είπε για να συμπληρώσει πώς «όλη η περιοχή είναι μέσα στους καπνούς και είναι πολύ δύσκολα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εναέρια μέσα ωστόσο έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες και επίγειες δυνάμεις για να προλάβουν το μέτωπό της φωτιάς που κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Ποτάμι.

Φωτιά στις Γλαφυρές Βόλου – Ισχυρές δυνάμεις και ελικόπτερο στο σημείο

Φωτιά ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα στο πεδίο βολής του Στρατού στις Γλαφυρές Μαγνησίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 5.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TheNewspaper.gr η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ελαιόδεντρα και πουρνάρια, ενώ κινδυνεύει ένα μαντρί που βρίσκεται στην περιοχή. Αμέσως ειδοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού.

Διακοπή δρομολογίων του τρένου στη γραμμή Διακοφτό – Καλάβρυτα

Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοφτό-Καλάβρυτα-Διακοφτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώνεται το χωριό Ποτάμι

Το χωριό Ποτάμι στην Κάρυστο εκκενώνεται αυτή την ώρα για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και πέντε αεροσκάφη.

Φωτιά στα Καριώτικα Ξυλοκάστρου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Καριώτικα Ξυλοκάστρου κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου με πέντε οχήματα.

Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας

Η φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας μαίνεται από το μεσημέρι με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της.

Ισχυρές δυνάμεις από εδάφους και αέρος μαζί με μηχανήματα έργου επιχειρούν στη φωτιά στην Υλίκη στη Βοιωτία, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι και πήρε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας την Ιερά Μονή Μαζαράκη.

Φωτιά στο Αίγιο

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Μαμουσιά στο Αίγιο στην θέση Δερβενάκια. Σπεύδουν επιτόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Οι Πυροσβέστες που έχουν σπεύσει στο σημείο προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της, όσο υπάρχει το φως της ημέρας. Οι δυνάμεις ενισχύονται ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Φωτιά στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νέα φωτιά στο Μετόχι Επιδαύρου

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό μέχρι στιγμής.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σχετικά Άρθρα