Νύχτα αποκάλυψης στη Ρόδο: Συγκλονιστικά βίντεο από την μάχη με τις φλόγες – Οργισμένοι οι κάτοικοι

 Νύχτα αποκάλυψης στη Ρόδο: Συγκλονιστικά βίντεο από την μάχη με τις φλόγες – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Εφιαλτική νύχτα στη Ρόδο, με εθελοντές και πυροσβέστες να παλεύουν μέσα από τις φλόγες, οι οποίες φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Απόγνωση και οργή για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έλαβε η φωτιά.

Πύρινη κόλαση επικρατεί στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για έκτη πλέον ημέρα και εξαπλώνεται ραγδαία λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κάτοικοι των περιοχών που καίγονται και πυροσβέστες καταγράφονται σε βίντεο να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν, παλεύοντας μέσα από τις φλόγες που υψώνονται γύρω τους.

Μέσα στη νύχτα εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, με το χωριό Λάερμα να δοκιμάζεται περισσότερο.

Η ένταση του αέρα και οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς δημιουργούν εικόνες αποκάλυψης στο νησί, όπου χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες έχουν καταφύγει σε γήπεδα, σχολικά συγκροτήματα ακόμα και πλοία για να περάσουν τη νύχτα. Όπως είπε μάλιστα ο αντιδήμαρχος Ρόδο, άνθρωποι κοιμούνται ακόμα και πάνω σε χαρτόκουτα.

Οργισμένοι κάτοικοι παλεύουν σε μια άνιση μάχη, χωρίς μέσα στη διάθεσή τους, και καταγγέλλουν την απουσία συντονισμού καθώς επίσης και ενημέρωσης για την επέλαση της φωτιάς.

Εικόνες από ψηλά, καταγράφουν αποκαρδιωτικές εικόνες, όπου ένα ολόκληρο νησί φαίνεται να φλέγεται.

Σχετικά Άρθρα