Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο Σέιχ Σου και την Δευτέρα (24/7) – Πρόστιμο 300 ευρώ σε παρέα που αγνόησε τους πυροσβέστες

 Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο Σέιχ Σου και την Δευτέρα (24/7) – Πρόστιμο 300 ευρώ σε παρέα που αγνόησε τους πυροσβέστες

Παρατείνεται και για αύριο, Δευτέρα (24/7), η απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Το μέτρο ίσχυε για σήμερα Κυριακή (23/7) και καταβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε παρέα που αγνόησε τους πυροσβέστες. Η απαγόρευση αφορά πεζούς και τροχοφόρα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει για τις παρακάτω περιοχές του νομού:

  • το τμήμα που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη
  • τη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου)
  • το Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο)
  • τη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί

Η Αντιπεριφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση.

Πρόστιμο 300 ευρώ την Κυριακή σε παρέα ατόμων που αγνόησε τους πυροσβέστες

Το μέτρο απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας εντός του δάσους του Σέιχ Σου αγνόησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, τα τρία άτομα, ένας αλλοδαπός και δύο Έλληνες, επιχείρησαν να διασχίσουν το περιαστικό δάσος, όμως πυροσβέστες που περιπολούσαν στο σημείο τους ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται η διέλευση.

Τα τρία άτομα αγνόησαν τους πυροσβέστες και συνέχισαν τη βόλτα τους στο δάσος. Συνέπεια της απόφασης που πήραν ήταν να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Σχετικά Άρθρα