Προκλητικός ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Η Τουρκία έφερε το 1974 την ειρήνη στην Κύπρο

 Προκλητικός ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Η Τουρκία έφερε το 1974 την ειρήνη στην Κύπρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Κατεχόμενα, ότι η Τουρκία έφερε την… ειρήνη στην Κύπρο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, καθώς – όπως δήλωσε – υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Όταν είναι ξεκάθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση.

Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμο και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’».

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ για την ανάρτηση Μητσοτάκη για την εισβολή στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ εκνευρισμός επικράτησε σε φιλοκυβερνητικά μέσα για την ανάρτηση Μητσοτάκη για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η Sabah ανέφερε πως «Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια», η Υeni Safak έγραψε: «Σκάνδαλο από Μητσοτάκη – Χαρακτήρισε εισβολέα την Τουρκία»

Σχετικά Άρθρα