ΠΑΣΟΚ για 46χρονο: Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση

 ΠΑΣΟΚ για 46χρονο: Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση

“Πρέπει άμεσα να ληφθούν από τον αρμόδιο Υπουργό οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ενόψει και των προβλέψεων περί υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι, που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες”

“Ο θάνατος εργαζομένου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, απασχολούνταν ανασφάλιστος σε ακραίες καιρικές συνθήκες καύσωνα, αποδεικνύει δυστυχώς για μια ακόμη φορά την πλήρη έλλειψη ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, που καλούνται οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του 46χρονου ντελιβερά από τη Χαλκίδα.

“Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει άμεσα να ληφθούν από τον αρμόδιο Υπουργό οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ενόψει και των προβλέψεων περί υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι, που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων. Είναι ώρα για πρωτοβουλίες ουσίας και όχι επικοινωνίας”, καταλήγει το γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

Σχετικά Άρθρα