Η Ελλάδα σε μία πρόταση: Η φωτιά καίει τη Δυτική Αττική και στην Πάρνηθα βρέθηκαν βουνά από ξερόκλαδα

 Η Ελλάδα σε μία πρόταση: Η φωτιά καίει τη Δυτική Αττική και στην Πάρνηθα βρέθηκαν βουνά από ξερόκλαδα

Όσο η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, από τις αρχές της εβδομάδας σε όλη τη χώρα, φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε δημοτική έκταση του Δήμου Αχαρνών, στους πρόποδες της Πάρνηθας, βρέθηκε, σύμφωνα με το Star, μία αποθήκη γεμάτη ξερόκλαδα. Ο κάτοικος του Δήμου Αχαρνών, Σπύρος Σαββίδης, σημείωσε ότι, «με ένα σπίρτο κάηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η Πάρνηθα μας, η Βαρυμπόμπη. Δε θα μείνει τίποτα. Σαν τα ποντίκια θα καούμε».

Πρόκειται, μάλιστα, για ολόκληρα «βουνά» από ξερόκλαδα τα οποία και έχουν σχηματιστεί στην περιφραγμένη έκταση του Δήμου Αχαρνών στην περιοχή «Λεκάνες». Τραγική ειρωνεία είναι ότι, στον ίδιο χώρο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Την ίδια ώρα, από το σημείο που βρίσκεται η «πυριτιδαποθήκη», φαίνονται οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια. Ο πρώην αντιδήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Σκρέκης, σημειώνει ότι, «Κοντεύει η Πάρνηθα να πάρει φωτιά. Έπρεπε αυτά να είχαν εξαφανιστεί καιρό τώρα. Έχουν καταντήσει αυτό το μέρος μία “μπαρουταποθήκη”».

Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης, ισχυρίζεται ότι, «τα συγκεντρώνουμε εκεί σε ένα σημείο και κάθε δεύτερη Τρίτη ημέρα τα μαζεύουμε και εξαφανίζονται όλα. Τώρα αυτό τον όγκο που βλέπετε σας λέω σε μία δύο ημέρες δε θα υπάρχει τίποτα. Διότι αυτό γίνεται συνέχεια για να προλάβουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του Δήμου».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα