Έσωσαν τρίχρονο αγόρι με ΚΑΡΠΑ

 Έσωσαν τρίχρονο αγόρι με ΚΑΡΠΑ

Ένα αγοράκι τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί ενώ βρισκόταν σε θάλασσα της Χαλκιδικής το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάρη στη σωτήρια επέμβαση λουόμενου, το παιδάκι επανήλθε και είναι καλά στην υγεία του

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, περίπου στις 13:30 την Παρασκευή, όταν οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να έχει αναπνοή. Λουόμενος αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Με την προσπάθεια της ΚΑΡΠΑ το παιδί ξεκίνησε να αναπνέει, ενώ αμέσως μεταφέρθηκε στον γιατρό.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας «Kids Save Lives– Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο. Το παιδί έκανε αρκετές φορές εμετό, είχε ήπια δύσπνοια, είχε ακόμη υγρά στους πνεύμονες, και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία. Το 3χρονο αγοράκι τα κατάφερε και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Σχετικά Άρθρα