Φωτιές: Aναζωπυρώσεις σε Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και Οινόη – Οι φλόγες δίπλα σε σπίτια στα Μέγαρα

 Φωτιές: Aναζωπυρώσεις σε Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και Οινόη – Οι φλόγες δίπλα σε σπίτια στα Μέγαρα

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση του πύρινου εφιάλτη σημειώνεται στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει και τη Νέα Πέραμο. Στις 12:45 η τροχαία ανακοίνωσε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Καταδρομών και Γερμανικού ενώ αντίθετα αποκαταστάθηκα η κυκλοφορία στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και Μάνδρα.

Στο Κανδήλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12.00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Σχετικά Άρθρα