Μαρουσάκης: Πολύ δύσκολη η κατάσταση με τον καύσωνα τις επόμενες ημέρες- Στο ζενίθ η θερμοκρασία την Κυριακή

 Μαρουσάκης: Πολύ δύσκολη η κατάσταση με τον καύσωνα τις επόμενες ημέρες- Στο ζενίθ η θερμοκρασία την Κυριακή

Μέχρι και το τέλος του μήνα ο υδράργυρος θα “χτυπά κόκκινο” όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις. Αφόρητη η ατμόσφαιρα το σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με τον υδράργυρο την Κυριακή φτάνει στην ηπειρωτική Ελλάδα ακόμη και τους 45 βαθμούς:

“Από σήμερα έχουμε μπει σε έναν κλοιό καύσωνα με τον υδράργυρο να φτάνει κοντά στους 42 βαθμούς στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας και της Πελοποννήσου. Από αύριο θα ζορίσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Θα δούμε τα 42άρια σε περισσότερες περιοχές της χώρας μας, κυρίως προς το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, προς τη Θεσσαλία, προς την Αιτωλοακαρνία, ανατολική Πελοπόννησο, ακόμη και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα τα μελτέμια έχουν υποχωρήσει, θα επιμείνουν όμως στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Θέλει, όμως, μία προσοχή με το θέμα των πυρκαγιών γιατί ακόμη και οι μικρές εντάσεις του ανέμου, λόγω της ξηρότητας της ατμόσφαιρας μπορούν να πυροδοτήσουν και να εξαπλώσουν μία πυρκαγιά. Το είδαμε αυτό και το 2021 με τις πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη.

Σχετικά Άρθρα