Χανιά: Άφησε το άλογό του να πεθάνει χωρίς νερό και τροφή γιατί είχε… επαγγελματικές υποχρεώσεις

 Χανιά: Άφησε το άλογό του να πεθάνει χωρίς νερό και τροφή γιατί είχε… επαγγελματικές υποχρεώσεις

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Κίσσαμο Χανίων, όπου άλογο εντοπίστηκε νεκρό, αφού ο ιδιοκτήτης του το άφησε δεμένο σε χωράφι χωρίς νερό και φαγητό, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να ξεψυχήσει.

Όπως είπαν οι γείτονες στην “πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι” όπου και έγινε η καταγγελία, το ζώο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κανείς να πάει να του βάλει νερό.

Οι ίδιοι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Χανιά: Νεκρό άλογο σε χωράφι - Ο ιδιοκτήτης του το άφησε χωρίς νερό και τροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Όπως σημειώνουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26 χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα