Στα Μέγαρα κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα για εκκένωση από το “112” – Μάχη στο Λουτράκι, αναζωπυρώσεις σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

 Στα Μέγαρα κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα για εκκένωση από το “112” – Μάχη στο Λουτράκι, αναζωπυρώσεις σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Μαίνεται η φωτιά στα Μέγαρα, όπου οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια. Καίγονται πεύκα, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Μετά τις 10:00 το πρωί ο άνεμος ενισχύθηκε και το ύψος της φωτιάς που κατευθύνεται προς την περιοχή Βλυχάδα είναι μεγάλο. Από το σημείο έχουν μεταφερθεί τα ζώα όμως υπάρχει κίνδυνος, ανέφερε ο ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών για εκκένωση προς Μέγαρα.

«Δεν είναι καθόλου καλή ημέρα. Όσο περνά χειροτερεύει η κατάσταση, είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι», τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης. «Πλησιάζει προς κατοικημένες περιοχές. Είχαμε εκκενώσει τρεις οικισμούς χθες, σήμερα άλλους δύο. Η συνδρομή από τα Σινούκ είναι λίγο, περιμένουμε και αεροσκάφη να έρθουν. Δεν μπορούν επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τη φωτιά στο δάσος. Είναι απαραίτητη η έλευση αεροσκαφών», συμπλήρωσε.

«Το πρωί η φωτιά ήταν πίσω από την κορυφογραμμή. Τώρα τρέχει η φωτιά με μεγάλη ταχύτητα προς περιοχή όπου υπάρχουν σπίτια και ήδη έχουμε εκκενώσει», ανέφερε ακόμη.

Κοντά στα διυλιστήρια είναι η φωτιά στη Γλυκιά Ζωή στο Λουτράκι. Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται αυτή την ώρα να μην πλησιάσει η φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια την εθνική οδό, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα 400 μέτρα από τη Motor oil, πάνω από την εθνική οδό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Η Motor oil πάντως δεν κινδυνεύει. Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν δύο αεροσκάφη και δύο καναντέρ.

Στο γειτονικό Πανόραμα υπάρχουν νέες μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ καταλυτική είναι η συνδρομή των πτητικών μέσων.

Σχετικά Άρθρα