Στο κόκκινο το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες: Μέχρι και στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

 Στο κόκκινο το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες: Μέχρι και στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στη χώρα μας από την Τετάρτη- Μέχρι και τους 44 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος λένε οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo, ο καύσωνας αναμένεται να διατηρηθεί στη χώρα για ακόμη πέντε ημέρες, ενώ “κόκκινο” θα χτυπήσει ο υδράργυρος από την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Σε τρεις φάσεις το νέο κύμα καύσωνα

Βάση του παρακάτω γραφήματος αναμένουμε:

Στην πρώτη φάση, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, διατήρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως σε τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι, διατηρώντας την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές, όπως ήδη τονίσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση.

Στη δεύτερη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής 20-23 Ιουλίου, αναμένουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, πάνω ακόμη και από τους 42 βαθμούς Κελσίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Κυριακή η κορύφωση

Η κορύφωση αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου, οπότε και η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ωστόσο οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση πυροεπαγωγικών δασικών πυρκαγιών.

Στην τρίτη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής 24-28 Ιουλίου, οπότε υπάρχει χαμηλή προγνωσιμότητα, αναμένουμε αρχικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα ανατολικά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Τέλος, στη συνέχεια αναμένεται εκ νέου πιθανή άνοδο της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Μαρουσάκης: Καυτό κύμα με πολλή ζέστη

“Τα επόμενα 24ωρα θα ζήσουμε κάτι αντίστοιχο με τις προηγούμενες μέρες, όμως επειδή η όλη διαδικασία λειτουργεί αθροιστικά, και οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι ανεβασμένες, άρα σίγουρα θα ζήσουμε ένα κύμα καύσωνα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και πάλι για δύο-τρεις μέρες, θα μπουν δυνατά μελτέμια οπότε και αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για να πάμε και σε ένα τρίτο κύμα μέσα στην άλλη εβδομάδα”, αναφέρει στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σχετικά Άρθρα