Χαρίτσης: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και η κοινωνία έχει την πολυτέλεια του χρόνου

 Χαρίτσης: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και η κοινωνία έχει την πολυτέλεια του χρόνου

«Η εκλογή προέδρου θα αποτελέσει μια διαδικασία εξόχως πολιτική, όπου, με συντροφικότητα και ανοιχτό πνεύμα, θα συζητήσουμε για τον χαρακτήρα και την κατεύθυνση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη νέα εποχή που ανοίγεται» δήλωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην Real News. Κατά τον ίδιο, «η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου μπορεί να εκφράσει την ανάγκη να ανανεώσουμε τη στρατηγική μας και την πολιτική μας πρόταση. Είναι κρίσιμο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να “επανασυστηθεί” στην ελληνική κοινωνία και να εκφράσει αποτελεσματικά τις ανάγκες και προσδοκίες των πιο δυναμικών στρωμάτων της, αλλά και όσων πλήττονται ιδιαίτερα από τις κυρίαρχες πολιτικές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει με τρόπο σαφή και πειστικό τα συμφέροντα των νέων, των γυναικών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων, των αγροτών και των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργίας, των επιστημόνων, τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης. Και υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό θα κάνουμε επανακαθορίζοντας την στρατηγική μας και ανανεώνοντας το περιεχόμενο της πολιτικής μας πρότασης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Σε σχέση με τον οδικό χάρτη των εσωκομματικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ούτε το κόμμα αλλά ούτε και η κοινωνία έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Θα αποτιμήσουμε με ειλικρίνεια τις αιτίες του αποτελέσματος και δεν σκοπεύουμε να κρύψουμε τίποτα «κάτω από το χαλί». Συνεπώς, ανασυντασσόμαστε και ανασυγκροτούμαστε εν κινήσει, καθώς οι απαιτήσεις της κοινωνίας είναι ευλόγως μεγάλες και δεν μπορεί να περιμένουν».

Σχετικά με τις πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «η εικόνα εφησυχασμού που προβάλλει η ΝΔ είναι παραπλανητική. Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις. Για τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, για την ουσιαστική κατοχύρωση νέων κοινωνικών δικαιωμάτων, για τον εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους και τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, για τον νέο ρόλο της Ελλάδας, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον».

«Για αυτές τις υπαρξιακού χαρακτήρα προκλήσεις για το μέλλον του τόπου, η δημοκρατική αριστερά και η προοδευτική παράταξη γενικότερα έχουν να συνεισφέρουν έναν πλούτο ιδεών και θέσεων που δυστυχώς εν πολλοίς αποσιωπώνται σήμερα στον όποιο σχετικό δημόσιο διάλογο», καταλήγει ο Χαρίτσης.

Σχετικά Άρθρα