Το μελτέμι ρίχνει την θερμοκρασία – Νέα θερμική εισβολή από την Πέμπτη – Έρχεται πιο ισχυρό κύμα καύσωνα

 Το μελτέμι ρίχνει την θερμοκρασία – Νέα θερμική εισβολή από την Πέμπτη – Έρχεται πιο ισχυρό κύμα καύσωνα

Ένα διάλειμμα δροσιάς για λίγα 24ωρα φέρνει το μελτέμι πριν το νέα εισβολή καύσωνα προς τα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, από την Πέμπτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Φόβοι διατυπώνονται για την κατάσταση στη Ιταλία τις επόμενες ημέρες, καθώς και για άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου, αφού η ζέστη αναμένεται να ενταθεί και οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας νέος αντικυκλώνας από τη βόρεια Αφρική θα μπορούσε να ανεβάσει τις θερμοκρασίες πάνω από το ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021.

Μάλιστα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέφερε ότι η επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη σε ένα κύμα καύσωνα που ονομάστηκε «Χάρος», όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων δεκαετιών. Ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε και αυτός με τη σειρά του πως θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Πότε θα έχουμε 44αρια στην Ελλάδα

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά ότι θα ξεπεράσουμε τα 40αρια για τουλάχιστον έξι ημέρες.

Ο μετεωρολόγος παρουσίασε τον καιρό έως και τις 25 Ιουλίου, τονίζοντας ωστόσο πως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!

Στο μετεώγραμμα που δημοσίευσε, περιγράφονται νέα 40αρια από την Πέμπτη 20/7, ενώ «φωτιά» φαίνεται πως θα πάρει το θερμόμετρο την Κυριακή (23/7) με έως και 44 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: «Έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά»

Στη δική του ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με αφορμή το μελτέμι που έχει ξεκινήσει από σήμερα, Κυριακή, γράφει ότι «το πρώτο ημίχρονο τελείωσε» ενώ για ό,τι μας περιμένει από τα μέσα της εβδομάδας γράφει «έχει ο Θεός από την Πέμπτη και μετά».

Σχετικά Άρθρα