Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα στο ύψος του Κουβαρά – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους – Εκκενώνονται περιοχές (vids)

 Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα στο ύψος του Κουβαρά – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους – Εκκενώνονται περιοχές (vids)

Πολύ μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Κερατέα στο ύψος του Κουβαρά και στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ γίνονται εκκλήσεις και για εναέρια μέσα. Μήναμα του 112 για εκκένωση περιοχών.

Το μέτωπο είναι ήδη πολύ μεγάλο και ανεβαίνει ανεξέλεγκτα το βουνό, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αυτή τη στιγμή οι καπνοί είναι ορατοί μέχρι τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη. 

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα 2 αεροσκάφη. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Με μήνυμα του 112 προτρέπονται όσοι βρίσκονται στον οικισμό Πέτα να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Κερατέα.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media

φωτιά Κουβαρά
φωτιά Κουβαρά
φωτιά Κουβαρά

“Αυτή η φωτιά δεν πιάνεται” – Μεγάλη μάχη από αεροσκάφη, ελικόπτερα και 86 πυροσβέστες στον Κουβαρά (vids)

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στο μοναστήρι της Ιεράς Σκέπης, ενώ έχουν ενημερωθεί και είναι σε επιφυλακή οι κάτοικοι στο χωριό Πέτα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν από αέρος έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα ενώ η δύναμη της πυροσβεστικής αποτελείται από 55 Έλληνες πυροσβέστες που επιχειρούν μαζί με 31 Ρουμάνους (αναχώρησαν από τη Νέα Μάκρη) και 5 υδροφόρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην Ανάβυσσο «βρέχει» στάχτες.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή των Καλυβίων, που είχε αναδασωθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή η φωτιά δεν πιάνεται». Πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από το δίκτυο της ηλεκτροδότησης.

Έκκληση πολίτη από το Λαγονήσι: Οπωσδήποτε να σταματήσουν την φωτιά πριν τα σπίτια, έχει 4.000

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κουβαράς της Αττικής.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η φωτιά έχει κατέβει στο Άνω Λαγονήσι, όπου υπάρχουν χιλιάδες σπίτια, τόνισε μιλώντας στο OPEN κάτοικος Λαγονησίου κι έκανε έκκληση να γίνει το παν για να σταματήσει η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στα πρώτα σπίτια στο Λαγονήσι.

«Η φωτιά έφυγε από πίσω από την Κερατέα, πέρασε την κορυφογραμμή και κατέβηκε στο Λαγονήσι. Εκεί είναι πολύ δύσκολα πράγματα. Βλέπω τη φλόγα και την καπνό. Πρέπει να μην κατέβει στα πρώτα σπίτια. Μιλάμε για 4.000 σπίτια στο Λαγονήσι. Πήρα το 112 και την Πυροσβεστική και μου είπαν ότι το φροντίζουν» ανέφερε ο κάτοικος.

Εκκενώνονται Ανάβυσσος, Λαγονήσι και Σαρωνίδα

Πριν από λίγα λεπτά εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Ανάβυσσος, Λαγονήσι και Σαρωνίδα προς Παλαιά Φώκαια.

Σχετικά Άρθρα