ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Τσίπρα ανοίγει το συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου

 ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Τσίπρα ανοίγει το συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου

Για μια πολύ καλή διαδικασία συζήτησης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο στελέχη του κόμματος μετά τη λήξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας για την ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες την έναρξη του διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας που απείχε από τις διαδικασίες τόσο της εκλογής προέδρου Κ.Ο., όσο και τις σημερινές.

Νωρίτερα, πέρασε η κεντρική εισήγηση για εκλογή νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου. Δύο ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τον οδικό χάρτη εκλογής νέου προέδρου.

Η πρόταση των δύο γραμματέων, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, ήταν το διαρκές συνέδριο επικύρωσης των υποψηφιοτήτων να διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και η εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, με το έκτακτο συνέδριο (νέοι σύνεδροι) τον Νοέμβριο. Αυτή η πρόταση υπερψηφίστηκε από 160 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 252.

Όπως είπε, άλλωστε, ο Γιώργος Βασιλειάδης στην Κεντρική Επιτροπή, ο χρόνος επείγει και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ο προσωρινός πρόεδρος, Σωκράτης Φάμελλος.

Η δεύτερη να γίνει το διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, το έκτακτο συνέδριο στις 27- 28- 29 Οκτωβρίου και η εκλογή προέδρου στα τέλη Νοεμβρίου κι αρχές Δεκεμβρίου.

Υπέρ αυτή της πρότασης ψήφισαν οι Νίκος Παππάς, Ράνια Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας, Χρήστος Σπίρτζης, Παύλος Πολάκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θάνος Μωραΐτης κι άλλοι 81.

Ακόμα δύο ψήφισαν λευκό και δύο “παρών”.

Η ψηφοφορία έγινε με ανάγνωση καταλόγου αφού προηγήθηκε ανάταση χειρών χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς το αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα