Καυγάς του Πολάκη με τον διευθυντή της “Αυγής” για τα… “καλλιστεία”

 Καυγάς του Πολάκη με τον διευθυντή της “Αυγής” για τα… “καλλιστεία”

Άγριο καβγά είχαν μέσω των social media ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή κάποιους από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δεύτερος κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο. Αυτό που ενόχλησε τον δημοσιογράφο ήταν οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης με τον Σπύρο Ραπανάκη να κάνει λόγο για «αθλιότητες» και να συσχετίζει τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.

«Την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές» κατέληξε στην ανάρτησή του ο διευθυντής της «Αυγής».

spiros-rapanakis

Σε όλα όσα έγραψε ο Σπύρος Ραπανάκης απάντησε με οργισμένο ύφος ο Παύλος Πολάκης γράφοντας, μεταξύ άλλων, «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου». Ειδικά, δε, για τις «κόκκινες γραμμές» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι «είναι καιρός να μπουν στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

polakis-apadisi

Υπερασπιστής του Πολάκη ο Καρανίκας

Στο πλευρό του Παύλου Πολάκη έσπευσε ο Νίκος Καρανίκας με τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα να «αφιερώνει» ανάρτησή του στον διευθυντή της «Αυγής», «σε κάτι παρατρεχάμενους της και σε κάτι σάπια ΜΜΕ με αριστεριστές υπαλλήλους» υποστηρίζοντας πως αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης είναι «γνωστό και όχι σεξιστικό καθώς άντρες γυναίκες και παιδιά συμμετέχουν σε καλλιστεία και όχι μόνο γυναίκες».

«Η Αυγή δυστυχώς είναι ένα ατύχημα με golden boys και θεωρητική ιδεολογική πολιτική ένδεια. Ευτυχώς έχει και κάποιες και κάποιους δημοσιογράφους αλλά δεν φτάνουν όπως φαίνεται. Ανασυγκρότηση του κόμματος με τέτοια σαπίλα δεν γίνεται» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας.

karanikas-post

Αντίθετα τον δημοσιογράφο υπερασπίστηκε ο πρώην διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook αφενός επισήμανε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν διέψευσε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι επίμαχοι όροι και αφετέρου επαίνεσε τον Σπύρο Ραπανάκη γιατί «ξεμπρόστιασε τον λούμπεν σεξισμό των σπηλαίων».

tsekeris

Οι αναφορές Πολάκη που προκάλεσαν τον καβγά

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Παύλος Πολάκης είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος επικαλούμενος το γεγονός ότι θα ήθελε η διαδικασία εκλογής προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σε δύο σημεία τους όρους «lifestyle» και «καλλιστεία».

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως Πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».

Σχετικά Άρθρα