Παρασκήνιο: “Πρέσινγκ” στον Φάμελλο να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 Παρασκήνιο: “Πρέσινγκ” στον Φάμελλο να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη θετική εμφάνιση του Σωκράτη Φάμελλου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αυξήθηκαν οι πιέσεις. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρασκηνιακές επαφές με στόχο να πείσουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο να πάρει μέρος στις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού ως ένας βασικός διεκδικητής.

Μάλιστα απο την πλευρά των προεδρικών φέρεται ότι είχαν υπάρξει συναντήσεις με τον Νίκο Παππά ώστε σε περίπτωση που κατέβει στην κούρσα ο Σωκράτης Φάμελλος να επανεξετάσει τη δική του υποψηφιότητα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σκεφτόταν αυτή την πρόταση, στη λογική να υπάρξει μια και ενιαία υποψηφιότητα από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει στους συνομιλητές του πως έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δυνατή εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και δε θα ήθελε να βάλει εκ νέου σε περιπέτειες το κόμμα να ξεκινήσουν δηλ. πάλι οι διαδικασίες για νέο μεταβατικό πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το «παιχνίδι» να παίζεται επί ίσοις όροις.

Με αυτά τα δεδομένα ο Νίκος Παππάς είναι ο σίγουρος διεκδικητής από την πλευρά της «πλειοψηφίας» των προεδρικών που ωστόσο δεν καταφέρνει να ενώσει όλες τις δυνάμεις. Αρκετά είναι τα στελέχη της πλειοψηφίας που ήδη έχουν δείξει την πρόθεση τους να συστρατευθούν με την Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά Άρθρα