Φρίκη στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 78 φάλαινες μπροστά στα μάτια επιβατών κρουαζιέρας

 Φρίκη στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν 78 φάλαινες μπροστά στα μάτια επιβατών κρουαζιέρας

Κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας, την Πέμπτη (13/7), στα Νησιά Φερόε, οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Δεκάδες φάλαινες σκοτώθηκαν στα πλαίσια ενός “παραδοσιακού κυνηγιού”, σύμφωνα με το CBS. Η Ambassador Cruise Line ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες του πλοίου Ambition, καθώς 78 φάλαινες πιλότοι, από τα μεγαλύτερα είδη της οικογένειας των δελφινιών, σκοτώθηκαν την Κυριακή (9/7), κοντά στο λιμάνι της περιοχής.

“Από το 2021, είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε αυτήν την απαρχαιωμένη πρακτική και συνεργαζόμαστε με το ORCA, τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη διατήρηση της θάλασσας, που είναι αφιερωμένη στη μελέτη και την προστασία των φαλαινών, των δελφινιών και των φωκιών στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, για να ενθαρρύνουμε την αλλαγή”, ανέφερε μέλος του πληρώματος της κρουαζιέρας.

Από την άλλη, η τοπική κυβέρνηση περιγράφει το κυνήγι των πιλότων φαλαινών ως “ένα αρχαίο και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας των τροφίμων των Φερόε”. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: “Η φαλαινοθηρία στα Νησιά Φερόε διεξάγεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Είναι βιώσιμη και πλήρως ρυθμισμένη, με μεγάλη έμφαση στην καλή διαβίωση των ζώων”.

Οι φαλαινοθηρευτές στα Φερόε πιάνουν κατά μέσο όρο 600 πιλότες φάλαινες ετησίως, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα