Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται διεθνώς στο ραντάρ νέων επενδυτών

 Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται διεθνώς στο ραντάρ νέων επενδυτών

«Στην κυβέρνηση έχουμε υλοποιήσει ένα ιδανικό πλαίσιο για την βιώσιμη ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ενώ στοχεύουμε να προσελκύσουμε την ελληνική διασπορά σε όλα τα επίπεδα, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) να είναι στον πυρήνα αυτών των προσπαθειών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης χαιρετίζοντας το Tech Tour South-East Europe 2023, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζάππειο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό τη φιλοξενία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει την ελληνική διασπορά σε όλα τα επίπεδα, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) να είναι στον πυρήνα αυτών των προσπαθειών.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επενδυτών και start-ups

Ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε ακόμη, ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επενδυτικής πορείας της χώρας μέσω των ισχυρών διεθνών συνεργασιών της έχει διαδραματίσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επενδυτών και start-ups, στην οποία συμμετείχαν Venture Capital funds, επιχειρηματικοί άγγελοι και μεγάλος αριθμός τεχνολογικών startups από όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Ρομπ Γκένισερ: Η Ελλάδα έχει αγγίξει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης

Στην παρέμβαση του Ρομπ Γκένισερ -ιδρυτικό μέλος της ETF Partners- ανέφερε πως η Ελλάδα έχει αγγίξει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 6% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επιβεβαιώνοντας τις θετικές διακηρύξεις για την ελληνική επενδυτική πορεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος είπε: «…τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει πλέον πολιτική σταθερότητα και πρόσβαση σε νέα και υπάρχοντα επενδυτικά κεφάλαια. Η ΕΑΤΕ με τη δυναμική της συμμετοχή σε επενδυτικά δίκτυα έχει καταφέρει να αναδείξει το επενδυτικό υπόβαθρο της Ελλάδας και να βάλει τη χώρα στο ραντάρ νέων επενδυτών διεθνώς».

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως ανέφερε στην ομιλία της η διευθύνουσα σύμβουλος Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, «…θέτει έμπρακτα την εξωστρέφεια ως προϋπόθεση για την προώθηση και τη διάδοση καλών πρακτικών και στρατηγικών συμφωνιών. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε το έργο που έχει γίνει έως τώρα και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα και συνέπεια».

Σχετικά Άρθρα