“Καρφί” Πολάκη σε Τσακαλώτο: “Δηθενιές και υποτιθέμενη αστική αυτοπεποίθηση”

 “Καρφί” Πολάκη σε Τσακαλώτο: “Δηθενιές και υποτιθέμενη αστική αυτοπεποίθηση”

Με ένα σαφές «καρφί», μολονότι δεν υπήρξε άμεση αναφορά, υποδέχθηκε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο Παύλος Πολάκης. Ο άλλοτε αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέβασε μια φαινομενικά «άσχετη» ανάρτηση, ενθυμούμενος μια «δικαστική μάχη» που έδωσε από το υπουργείο Υγείας για να «διώξει 77 εργολάβους από τα Νοσοκομεία», όπως ανέφερε:

«Είδα αυτό και συγκινήθηκα. Γιατί αυτά μετράνε πιο πολύ απ όλα. Να αλλάζεις τη ζωη των σκληρά εργαζομενων, των από κάτω, προς το καλύτερο. Με απόφαση, επιμονή και σύγκρουση με τη διαπλοκή. Να σου ρίχνει το ΣΤΕ τον πρώτο νόμο και να ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ και να φεύγουν οι εργολάβοι από 77 νοσοκομεία! Όχι με θολούρες, με δηθενιες και υποτιθέμενη «αστικη αυτοπεποίθηση»…….

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Τι σήμαινε η φράση «αστική αυτοπεποίθηση» Τσακαλώτου και η «μπηχτή» σε Τσίπρα για «αδικαιολόγητη ανασφάλεια»

Πώς σχετίζεται αυτή η ανάρτηση με την υποψηφιότητα Τσακαλώτου; Μέσω της αναφοράς στη φράση «αστική αυτοπεποίθηση», που είχε χρησιμοποιήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Καθημερινή» τον Φεβρουάριο του 2022, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είχε αναφέρει ως μειονέκτημά του ότι «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται».

Τότε, στο ερώτημα αν τον επηρέασε, τον ίδιο, η αίγλη της εξουσίας όσο ήταν υπουργός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Σχετικά Άρθρα