Καλαματιανός στο libre: Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ

 Καλαματιανός στο libre: Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των εκλογών καθιέρωσε ουσιαστικά μια σειρά άμεσων και εξαιρετικά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Τις βλέπουμε και τις παρακολουθούμε όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, από δύσκολη, αυτήν τη φορά θέση. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να σηκώσει με επάρκεια τη μεγάλη ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απέναντι σε μια παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία, που από τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησής της, δείχνει εκτός από υπέρμετρη αλαζονεία και τα πρώτα δείγματα δυσλειτουργίας. 

Του Διονύση Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αυτό το επιβεβαιωμένο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, φαντάζει γεμάτο από προκλήσεις:

·       Προκλήσεις απεύθυνσης από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, δέσμευση που περιλαμβάνεται στην ιδρυτική του διακήρυξη και δεν εφαρμόστηκε, όσο και όπως είχε σχεδιαστεί.

·       Προκλήσεις επιλογής νέας ηγεσίας με όρους πρόκρισης πολιτικού σχεδίου και εσωκομματικής πλατιάς δημοκρατικής συμμετοχής από τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης. Πλατιάς συμμετοχής που θα νομιμοποιήσει τον/την νέο/α Πρόεδρο ν’ αναμορφώσει το κόμμα και την πληγείσα εικόνα του.

·       Προκλήσεις στην κοινοβουλευτική δουλειά που πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα όχι μόνο του ελέγχου της κριτικής προς την Κυβέρνηση και των πεπραγμένων της, αλλά και υποστήριξης σχεδίων και δράσεων και προγραμμάτων, που θα αποτελέσουν μία πλατφόρμα εναλλακτικών λύσεων για τις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε ως μελλοντική Κυβέρνηση.

·       Προκλήσεις για την επιλογή προσώπων και πολιτικού σχεδίου για τον επόμενο κύκλο εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα από τις οποίες μπορεί επιτέλους να γίνουν, τα πρώτα ουσιαστικά βήματα για τη δικτύωση και δημιουργική αλληλόδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την κοινωνία και τις επιλογές της.

Στις δύσκολες – και ελπίζω, τελικώς, πολύ δημιουργικές – μέρες που περνάμε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα το κόμμα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μαχητικά προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη, παραμένουμε κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα με κυβερνητική εμπειρία και στελέχη που μπορούν και θέλουν να σηκώσουν το βάρος της ανασυγκρότησης. 

Ποτέ για την προοδευτική Παράταξη και την παράδοσή μας και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. 

Με το βλέμμα στην κοινωνία και στο μέλλον, συγκροτημένα, με συλλογική ευθύνη και ενότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βρει ξανά την κυβερνητική του προοπτική. Μέσα από τη μάχη των αρχών, των αξιών και των ιδεών θα βρει τον βηματισμό του για να εκφράσει, αξιόπιστα και μαζικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τις ανάγκες και τις προσδοκίες της. Για να έχουμε όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες δικαίωμα στην πρόοδο και την προκοπή.

Να φτιάξουμε μαζί με τους πολίτες τη μεγάλη εναλλακτική, προοδευτική πρόταση για το μέλλον της χώρας μας. 

Σχετικά Άρθρα