Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όλες οι εκπτώσεις που ισχύουν από τις εταιρίες

 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όλες οι εκπτώσεις που ισχύουν από τις εταιρίες

Μια σειρά εκπτώσεων και προσφορών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για την επιλογή των οποίων απαιτείται προσοχή από το επιβατικό κοινό, ανακοίνωσαν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες. Οι εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν δρομολόγια από και προς τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας και ποικίλλουν ανάμεσα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εκπτώσεις είναι μόνο για συγκεκριμένες καθημερινές ημέρες, ενώ σε άλλες η προσφορά αφορά μόνο στο εισιτήριο επιστροφής -αν αυτό εκδοθεί ταυτόχρονα. Σημειώνεται επιπλέον ότι κάποιες από τις εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν ίσχυαν ήδη, όμως ενισχύθηκαν σε ό,τι αφορά το ποσοστό.

Οι επιβάτες θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους κάθε προσφοράς και να έχουν υπόψιν ότι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας -μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης- προσφέρουν κωδικούς για έκπτωση έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν και οι επιβάτες που έχουν ήδη -προς της ανακοίνωσης των εκπτώσεων- κλείσει τα εισιτήριά τους. Όπως προκύπτει, για τις συγκεκριμένες κρατήσεις δεν θα πιστωθεί η έκπτωση αναδρομικά. Πάντως, όσοι σκέφτονται να ακυρώσουν την κράτησή τους για να εκδώσουν ξανά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την έκπτωση θα πρέπει να ελέγξουν πολύ προσεκτικά τους όρους και την πολιτική κάθε εταιρείας για τις ακυρώσεις, καθώς μπορεί να υπάρχει πέναλτι και να βγουν διπλά ζημιωμένοι.

Ακολουθούν οι προσφορές που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες:

Blue Star και Hellenic Seaways: 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ

Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά, τόσο στα δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής, ανακοίνωσε η Attica Group.

«Η Attica Group, ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας και μητρική εταιρεία των κορυφαίων ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και επωμιζόμενη τα σχετικά βάρη παρά τη μεγάλη αύξηση του λειτουργικού κόστους εξαιτίας του πληθωρισμού και των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών, ανακοινώνει τις παρακάτω προσφορές και εκπτώσεις για τα δρομολόγια των πλοίων της στις γραμμές της ελληνικής ακτοπλοΐας:

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ., σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY, το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20 ευρώ.
Αύξηση της παροχής έκπτωσης 20% σε 125.000 (από 80.000) εισιτήρια οικονομικής θέσης, σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του ομίλου».

Seajets: Εκπτώσεις μόνο σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής και για συγκεκριμένες κατηγορίες επιβατών

Από την πλευρά της, η Seajets, του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου, ανακοίνωσε τις εξής εκπτώσεις:

«Η Seajets -αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, κυρίως λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας που ταλανίζουν όλη την Ευρώπη- έχει ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, σε αρκετές διαδρομές που προτιμούν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Π.χ. στα εισιτήρια της Παροναξίας έχει μειώσει τις τιμές έως και 16% σε επιβάτες και έως 30% στα εισιτήρια οχημάτων.

Η Seajets, σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση -και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου, οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8% με 10%-, για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και παρακάτω ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου:

1.Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

  1. Έκπτωση μόνιμου κατοίκου 20%

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα (για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

  1. Έκπτωση τρίτεκνων 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα (για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

  1. Ειδικές εκπτώσεις

25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρος, Ραφήνα -Τήνος, Ραφήνα – Μύκονος και Ραφήνα – Πάρος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

  1. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου, αντίστοιχα)

50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

  1. Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass

H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries: 20% μόνο κάθε Τρίτη

Η Golden Star Ferries, πέρα από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση, καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε ΑμεΑ, σε πολύτεκνους, φοιτητές, σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους, καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress, οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Fast Ferries: Εκπτώσεις τις Τετάρτες

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 η Fast Ferries θα προσφέρει κάθε Τετάρτη εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσικλετών.

Η Fast Ferries στην ανακοίνωσή της σημειώνει, ακόμη, ότι «επί σειρά ετών προσφέρει, πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη τη δρομολογιακή περίοδο, όπως:

  • Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τρίτεκνων επιβατών.
  • Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί – Σώματα Ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.
  • Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους ΝΑΤ.
  • Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.
  • Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.
  • Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.
  • Επιπλέον, η Fast Ferries, μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της «Fast Friends» και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα