Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς

 Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς

Λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3), θα ισχύσει και το Σάββατο (15/7) η απαγόρευση κυκλοφορίας, διέλευσης και παραμονής προσώπων και οχημάτων από τις 8:00 έως τις 22:00 σε δασικές περιοχές του νομού Έβρου.Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, η απαγόρευση ισχύει για δασικές περιοχές στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Ειδικότερα απαγορεύεται η κυκλοφορία στις αναδασώσεις Κίρκης-Συκορράχης, στο χώρο αναψυχής Συκορράχης, στις αναδασώσεις Μεσημβρίας και Κομάρου-Ατάρνης, στο δάσος και χώρο αναψυχής Ιάνας, στο περιαστικό δάσος Παλαγίας, στις αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης, στο άλσος του γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε., στη δασική περιοχή Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού. Επίσης στο περιαστικό δάσος Χώρας Σαμοθράκης καθώς και στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου περιοχή Α ,με εξαίρεση την καμένη έκταση από την πυρκαγιά της 21ης Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της εν λόγω απόφασης και τη βεβαίωση του προστίμου που είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα